Voor u geselecteerd

App. Porto Iliessa 4sterrenZakynthos - Argassi
vanaf €249
 

Hotel Lesante Luxury & Spa 5sterrenZakynthos - Tsilivi
vanaf
 

App. Xenos Kamara Beach 3sterrenZakynthos - Argassi
vanaf €274
 

Vakantie op Zakynthos, GriekenlandGezelligheid en een prachtige natuur!Zakynthos, ‘de bloem van het Oosten’, is een mooi eiland met lieflijke landschappen, een helderblauwe zee en goudgele stranden. De natuur staat volop in bloei met uitgestrekte wijngaarden, amandelbomen en exotische gewassen. Uniek aan Zakynthos is het zandstrand van Laganas, waar de zeeschildpadden nog altijd hun
eieren leggen.

In Zakynthos-Stad bevinden zich de meeste culturele beziens-waardigheden. Zo staan de kapel van Agios Nikolaos en een standbeeld van Solomo, midden in het centrum van deze bijzondere stad. Ook de ruïne van een Venetiaanse vestiging op het oude Arcopolis is zeker een bezoek waard, evenals de diverse kerken en kloosters.

De eilandbewoners zullen u een aangenaam verblijf bezorgen. Ze zijn vriendelijk, gastvrij en genieten van het leven.

Huurt u ook eens een auto om het afwisselende Zakynthos met haar vele mogelijkheden te ontdekken. Op Zakynthos zult u gegarandeerd een fantastische vakantie hebben!
MEER OVER ZAKYNTHOS
Algemeen

Geografische ligging (plattegrond)

Griekenland is viermaal zo groot als Nederland en heeft een oppervlakte van 132.500 km2. Een zesde deel hiervan wordt in beslag genomen door de ca. 13000 eilanden. Het Noordelijkste eiland is Thassos, het zuidelijkste Kreta, in het westen ligt Korfoe / Corfu (Kerkira) en in het oosten Rhodos.

Oppervlakte

De kustlijn, inclusief die van de eilanden, heeft een lengte van maar liefst 15.000 km. Ongeveer 70% van het totale landoppervlak bestaat uit heuvels en bergen en ruim 75% van het oppervlak ligt op een hoogte van 700 meter of hoger.

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Nieuwgrieks. Grieken waarderen het zeer als je een woordje Nieuwgrieks spreekt, maar noodzakelijk is het niet. In de toeristenplaatsen spreken de meeste Grieken Engels en vaak ook Duits. De wegbewijzering is bijna altijd in zowel Grieks als Latijns schrift, zodat ook een niet-Griek zijn weg kan vinden.

Tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland. Net als in Nederland wordt de klok eind maart en eind oktober 1 uur verzet.

De mensen

Bevolking

Over het algemeen heeft Griekenland een lage bevolkingsdichtheid met ca. 81 mensen per vierkante kilometer. Veel Grieken trekken naar grote steden als Kreta en Thessaloniki. 65 procent van de Griekse bevolking woont in steden. Er is in Griekenland vrij weinig immigratie, zo'n 95 procent van de inwoners is Grieks. De belangrijkste minderheden in het land zijn: Slavo-Macedoniërs, Turken en Albanezen.

Typisch Griekenland

De typische sirtaki-dans is geen oude folklore, want hij is pas in 1964 ontstaan, bij het maken van de film 'Zorba de Griek.' Zowel iedere Griek als vrijwel iedere toerist kent deze fameuze dans. Heeft u hem nog niet onder de knie? Leer hem dan tijdens een gezellige Griekse avond!

Eten en drinken

Griekenland is als culinaire bestemming een echte aanrader. Als u wilt eten als de Grieken zelf, bestel dan allemaal kleine hapjes en laat deze tegelijk op tafel zetten. Natuurlijk met een Griekse salade, gehaktballetjes, feta, olijven, vis, tzatiki, moussaka en nog veel meer...

Een lekker zomerdrankje is frappé, ofwel Griekse ijskoffie. Voor koffieliefhebbers een heerlijke koele verfrissing op een hete dag. Er zijn talloze variaties dus u kunt zelf aangeven hoe u hem het liefste drinkt.

Veiligheid en criminaliteit

Griekenland is een van de veiligste landen ter wereld en de kans dat u met criminaliteit te maken krijgt is dan ook klein. Toch moet u natuurlijk altijd voorzichtig zijn want ook in Griekenland is de laatste jaren het aantal diefstallen toegenomen.

Religie

De Grieks-orthodoxe kerk heeft verreweg de meeste aanhangers in Griekenland. Ongeveer 98% van de Grieken hangt dit geloof aan. Het Grieks-orthodoxe geloof is ontstaan in 1054 toen patriarchen uit het oosten het geza van de Paus niet langer erkenden.

Reisdocumenten

Paspoort/ Europese identiteitskaart

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Visa

Voor een vakantie is geen visum nodig.

Gezondheid

Vaccinaties

Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

(Drink)water

In Griekenland kan men slechts op sommige plaatsen kraanwater drinken. Het is echter niet bekend op welke plaatsen dit wel of niet kan en daarom wordt aangeraden om geen kraanwater te drinken. U kunt beter flessen mineraal water kopen en deze drinken.

Excursieinformatie
U kunt ter plaatse diverse excursies reserveren. Sudtours heeft voor u een TOP 3 geselecteerd:ZAKYNTHOS

1. Kaki boottocht ca. € 29

2. Eilandtour ca. € 27,50

3. Scheepswrak boottocht ca. € 28De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving.Uiteraard zijn er meerdere excursies mogelijk:

Jeepsafari ca. € 45

Olympia ca. € 59
 Kaiki boottocht

Vanaf de haven van Agios Sostis gaan we met de Alexandros of de Lizeta richting Marathonissi Eiland, dat ook wel de bijnaam “Schildpaddeneiland” heeft! De beroemde Caretta Caretta schildpadden leggen namelijk hier hun eieren en wanneer u vanaf het strand van Laganas en Kalamaki naar het eiland kijkt, herkent u ook de vorm van een schildpad!! Ook brengen we een bezoekje aan de Blauwe Grotten van Keri, waar we een zwemstop maken voor een frisse duik in het helderblauwe water. De vriendelijke bemanning verzorgt een lekkere lunch aan boord en op onze weg terug hebben we de kans om de Caretta Caretta schildpadden tegen te komen. Vergeet uw fototoestel niet!Eilandtour

Heeft u geen zin om zelf te rijden, maar wilt u wel het eiland verkennen? Dan is dit de perfecte excursie voor u. U vertrekt ‘s ochtends allereerst naar het bergdorpje Macherado, waar de kerk van de Agia Mavra (de Heilige Madonna) staat. Met tientallen iconen en andere waardevolle stukken is dit het rijkste kerkje van het eiland Zakynthos! Vanuit Macherado gaat u vervolgens naar Exo Hora om de oudste olijfboom van het eiland te bekijken. Ook zult u hier een aantal waterbronnen aantreffen. In Exo Hora wordt een koffiestop gehouden. Na de koffie gaat de tour door naar het klooster van de Heilige Dionyssos in Anafonitria en kunt u genieten van een lunch (exclusief) bij een typisch Griekse taverne. Na de lunch gaat u naar de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van het eiland Zakynthos: het scheepswrak! Hier heeft u een prachtig uitzicht over de westkust met haar steile rotswanden en kunt u bij helder weer Kefalonia goed zien liggen. Vervolgens rijdt u langs het dorpje Volimes richting oostkust waar bij Katastari een mooi uitzicht is over de andere kant van het eiland. Bij Callinico krijgt u daarna uitleg over het wijnproces en kunt u zelfs onbeperkt wijn proeven! Bij het dorpje Bochali kunt u weer genieten van het uitzicht over Zakynthos-Stad, waarna u via de boulevard van Zakynthos-Stad weer terug wordt gebracht naar uw accommodaties. De Eilandtour zal worden begeleid door een Nederlandstalige gids, die u onderweg allerlei leuke achtergrondinformatie zal geven.Boottocht naar het beroemde scheepswrak

Met de boot vaart u vanaf Zakynthos-Stad langs de mooie oostkust van Zakynthos richting het scheepswrak! Tijdens de tocht maakt u een aantal zwemstops en komt u langs de Blauwe Grotten in het noorden van Zakynthos.Jeepsafari

Deze jeepsafari gaat voor 70% over de onverharde wegen! Het is dé kans om de vele unieke plekjes van Zakynthos te ontdekken! ‘s Ochtends wordt u bij uw accommodatie opgehaald met de jeep en gaat u richting Marathia, de berg Skopos op. Vandaar uit gaat de safari naar de Twaalf Bronnen van Agalas, die worden omgeven door wijngaarden. In Loucha, één van de weinige dorpjes van het eiland dat de aardbeving van 1953 heeft doorstaan, is er een koffiepauze (exclusief). Daarna rijdt u door naar de hoogste berg van het eiland: Vrachionas. Daar heeft u een schitterend uitzicht over het noordelijke gedeelte van het eiland en kunt u bij helder weer zelfs Kefalonia zien! In Makris Yialos kunt u relaxen bij een zwemstop en de liefhebbers kunnen met een bootje naar de Blauwe Grotten (exclusief). Na de zwemstop/boottocht is het tijd voor de lunch (exclusief). De weg wordt vervolgd richting het beroemde scheepswrak en vandaar uit richting Galaro, waar u bij een boer olijfolie en wijn mag proeven! Rond 17.30 uur wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie.Olympia

Het grootste sportevenement van de wereld is hier ontstaan! Ga mee en duik in het verleden van de Olympische Spelen! ‘s Ochtends vertrekt de ferry vanuit Zakynthos-Stad naar de haven van Kylinni. Daar aangekomen wordt de weg vervolgd naar de archeologische plaats Olympia, waar u wordt opgewacht door een Engelstalige gids, die u rond zal leiden en meer achtergrondinformatie zal geven over de plek waar de beroemde Olympische Spelen zijn ontstaan. Daarna heeft u genoeg vrije tijd om op uw gemak langs de overblijfselen van bijvoorbeeld de Tempel van Zeus, de Tempel van Hera, het stadion en de beide gymnasia te lopen. ‘s Middags krijgt u de tijd om in het naastgelegen dorpje Olympia te lunchen en te winkelen. Aan het einde van de middag gaat u vanuit Kylinni weer met de ferry naar Zakynthos-Stad terug, zodat u rond 19.00 uur weer in uw accommodatie zult zijn.
Let op:

De excursie naar Athene is helaas niet meer mogelijk om te boeken. Dit in tegenstelling tot wat in de brochure is vermeld.
Vluchtinformatie
U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Zakynthos. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Vertrekdagen
De vluchten naar Zakynthos vertrekken op maandag, woensdag (alleen in juli, augustus en september) en zaterdag.

Vertrek vanaf regionale luchthavens
Op woensdag kunt u vertrekken vanaf Eindhoven (alleen in juli en augustus). Houdt u er rekening mee dat u met vertrek en/of aankomst vanaf een regionale luchthaven mogelijk op de heen- en/of terugreis een tussenlanding heeft.

De transfer
De transfer is inclusief indien u ook uw accommodatie bij Sudtours geboekt heeft. De transfertijden zijn als volgt:
Kalamaki, Argassi en Laganas – ongeveer 20 minuten
Agios Sostis - ongeveer 25 minuten
Tsilivi - ongeveer 30 minuten
Zakynthos-Stad – ongeveer 45 minuten
Limni en Kipseli– ongeveer 50 minuten
Vassilikos en Alykes – ongeveer 60 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Zakynthos deze week
 
vrijdag
29-4
zaterdag
30-4
zondag
1-5
maandag
2-5
dinsdag
3-5
woensdag
4-5
donderdag
5-5
Min 13 14 13 15 13 12 11
Max 23 24 24 22 20 22 22
Windrichting: ZO N ZO Z W NW N
Windkracht: 2 2 2 2 3 2 2
Zonkans 39% 64% 62% 28% 38% 56% 65%
Neerslagkans 16% 4% 8% 54% 48% 26% 11%
Weersverwachting Zakynthos volgende week
 
vrijdag
6-5
zaterdag
7-5
zondag
8-5
maandag
9-5
dinsdag
10-5
woensdag
11-5
donderdag
12-5
Min 12 11 13 13 14 14 14
Max 23 24 24 25 25 25 26
Windrichting: NO O ZO ZO O NO NO
Windkracht: 2 2 2 2 3 3 2
Zonkans 71% 73% 66% 63% 64% 67% 70%
Neerslagkans 6% 8% 11% 13% 15% 8% 12%
Klimaat Zakynthos
Plattegrond
Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen