Voor u geselecteerd

App. Vegasol Playa 2,5sterrenAndalusië - Cos.. - Fuengirola
vanaf €259
 

App. Nuria sol 4sterrenAndalusië - Cos.. - Fuengirola
vanaf
 

App. Embajador 2,5sterrenAndalusië - Cos.. - Fuengirola
vanaf €239
 

Vakantie in Fuengirola, SpanjeU wilt strand... dan krijgt u strand! Fuengirola heeft een wel acht kilometer lang strand met alle facilteiten die u mag verwachten van een badplaats van dit kaliber. Naast het strandleven heeft Fuengirola een levendige vissershaven en een gezellige jachthaven. Het authentieke Andalusische centrum is een must voor de liefhebber van winkeltjes, bars en restaurantjes. 's Avonds kunt u heerlijk flaneren over de vernieuwde boulevard of neemt u eens een kijkje in het gezellige uitgaansleven. Vergeet u vooral niet de omgeving te verkennen. Het witte stadje Mijas en het bruisende Torremolinos liggen op slechts een steenworp afstand.
MEER OVER FUENGIROLA
Algemeen
Geografische ligging (plattegrond)

Spanje is gelegen in het zuidwesten van Europa en vormt samen met Portugal, Andorra en Gibraltar het Iberisch schiereiland. Het noorden ligt tegen Frankrijk en Andorra en het noordwesten tegen de Atlantische Oceaan.

Ten oosten van Spanje ligt de Middellandse Zee. Het zuiden grenst aan de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en heeft een klein grensgedeelte met Gibraltar. Het westen deelt de grens met Portugal en deels aan de Atlantische Oceaan.

Tot Spanje behoren de eilandengroepen Balearen (gelegen in de Middellandse Zee) en de Canarische Eilanden (gelegen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko). De laatste twee kleine gebieden die onder het Spaans grondgebied vallen zijn de twee enclaves Ceuta en Melilla die in het noorden van Marokko zijn gelegen.<


Oppervlakte afmetingen

Spanje is 506.000 km2 groot, waarmee het twaalf keer zo groot als Nederland is.


Typisch Spaans

Tijd is volkomen onbelangrijk voor de Spanjaard omdat het een begrenzing van zijn vrijheid is en dat vindt hij ‘niet leuk’. Onthoud hierbij het woord mañana, een essentieel onderdeel van het Spaanse vocabulaire. Het betekent ‘morgen’ of ‘morgen of overmorgen’, ‘overovermorgen’, ‘volgende week’, ‘over twee weken’, ‘volgende maand’, ‘waarschijnlijk volgende maand’, ‘volgend jaar’, ‘misschien volgend jaar’, ‘later’, ‘ooit’, ‘nooit’.


Klimaat

Het klimaat in Spanje varieert per regio. De Costa’s aan de oostkust van Spanje en de Balearen, de eilandengroep ten oosten van het vasteland, hebben een mild zeeklimaat. De Costa del Sol kent veel zonuren en kan in de zomermaanden goed warm zijn. Op de Canarische Eilanden heerst een tropisch klimaat, waardoor het gedurende het gehele jaar aangenaam is.
De mensen
Religie

Het grootste deel van de Spaanse bevolking is Rooms-Katholiek.
Reisdocumenten
Voor uw verblijf in Spanje/de Canarische Eilanden dient u in bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort of Europese identiteitskaart. Indien u niet in het bezit bent van een van deze grensdocumenten raden wij u aan informatie te verschaffen bij de Spaanse ambassade in Den Haag.


Visum

U heeft geen visum nodig om Spanje binnen te komen.
Gezondheid
Voor Spanje en de Canarische Eilanden heeft u geen vaccinaties nodig. Wij raden u aan voor exacte gegevens uw arts, G.G.D., Schiphol vaccinatiecentrum (tel. 020 – 601 47 12) of Informatielijn voor Reizigers (tel. 0900 – 9584/ca. € 0,45 per minuut) te raadplegen.


Het drinkwater is veilig, de smaak is niet altijd even lekker. Wij raden u aan drinkwater in flessen te kopen.


Pas in Spanje op met de zon, zelfs in het voor- en naseizoen kan deze verraderlijk fel zijn. Langs de kusten waait vaak een verfrissende wind waardoor de sterkte van de zon moeilijk is in te schatten. Gebruik zonnebrandolie met een hoge beschermingsfactor en zoek, zeker de eerste dagen, regelmatig een schaduwrijk plekje op.
Excursieinformatie
Granada en Alhambra
Granada is één van de mooiste steden van Spanje en deze stad is een bezoek meer dan waard. Granada heeft verschillende gezichten: het is een bekende universiteitsstad, een heerlijke stad om te winkelen en een stad met veel culturele bezienswaardigheden. Het bekendst is natuurlijk het Alhambra dat stamt uit de 14e eeuw. Dit is één van de meest bezochte monumenten ter wereld. Dit paleizencomplex met vestingwallen en koninklijke verblijven is een voorbeeld van de adembenemende Moorse architectuur. Niet voor niets kreeg het Alhambra de status werelderfgoed van de Unesco. Het paleis van de Nasriden is een typisch islamitisch paleis met verschillende binnenplaatsen zoals de Patio de Arrayanes met fonteinen. Vanaf het militaircomplex Alcazeba heeft u schitterend uitzicht over de stad Granada en het achterland. Bij het vroegere zomerverblijf van de Nasriden, El Generalife, zijn prachtige hoftuinen en fonteinen te bewonderen. Na al dit moois is er nog genoeg tijd voor bijvoorbeeld een wandeling door de gezellige wijk Albaicin met smalle straatjes, leuke huisjes, binnenplaatsjes en daarna kunt u bijvoorbeeld uitrusten op één van de vele terrasjes.

Ronda en Marbella
Via een prachtige route door de bergen rijdt u naar Ronda, de tweede oudste stad van Spanje. Ronda wordt gevormd door de oude stad La Ciudad en de nieuwe stad Mercadillo die door een diepe kloof zijn gescheiden. Na een korte stop onderweg bezoekt u in Ronda de kathedraal met Romeinse, Arabische en Gotische invloeden en het Moors Paleis. Verder bezoekt u de oude Arabische stadsmuren, de oudste arena van Spanje en de Tajo-promenade. Natuurlijk krijgt u ook de tijd om zelf deze stad met historie te verkennen.

Sevilla
Sevilla wordt gezien als een van de mooiste steden van Spanje.Wanneer u in Sevilla aankomt gaat u onderleiding van de gids de stad bezoeken. U gaat ondermeer langs het Marie Luisa park vol met prachtige fonteinen en mooie gebouwen. U bezoekt ook de Kathedraal de Giralde en de gouden toren. Deze toren heeft vroeger gediend als wachttoren bij de haven van Sevilla. Sevilla ligt namelijk aan de  rivier Guadalquivir. Hierdoor is Sevilla de enige Spaanse stad met een binnenhaven. Vervolgens gaat u naar de Santa Cruz de joodse wijk van Sevilla. Een wijk die bestaat uit smalle staatje, mooie pleintje en veel gekleurde bloembakken. Ontdek deze fantastische stad met Sunweb!

Cordoba
Een bezoek aan de schitterende stad Cordoba. Cordoba is een stad die u zeker gezien moet hebben. Deze hoofdstad van de Moorse cultuur biedt volop historie en cultuur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Joodse wijk, de imposante Mezquita moskee, de synagoge, de oude stadswallen en de Romeinse brug. Er is hier zoveel moois te zien dat u zich zeker zult vermaken in deze stad. Op de terugweg naar de kust stopt de bus in Marbella. Ook hier maakt u een korte stadwandeling. U bezoekt met de gids het oude centrum van Marbella, waar u langs het oude gemeentehuis en het bekende sinaasappelplein komt.   

Frigiliana en Nerja
U gaat onderleiding van een gids met een grote bus onderweg naar Nerja. Als eerste maakt de bus een stop in het prachtige dorpje Frigiliana. Het dorpje staat bekend als een wit dorpje met smalle straatjes en mooi gekleurde bloembakken. Het centrum is geheel in Moorse stijl gebouwd. U heeft in Frigiliana voldoende vrije tijd om het centrum te bekijken en eventueel een kopje koffie te gaan drinken op het kerkplein. Vervolgens gaat de bus verder naar Nerja waar de bus stopt bij het Balcon de Europe. Ook hier heeft u voldoende vrije tijd om te genieten van het prachtige uitzicht vanaf het balkon.

Frigiliana en nerja incl. druipsteengrotten van Nerja
Als bovenstaande. In Nerja bezoekt u de indrukwekkende druipsteengrotten. Tevens heeft u de tijd om te genieten van het schitterende uitzicht op de bergen van de Sierra de Almijara.

Dolfijnen bezoeken in Gibraltar
Per bus rijdt u naar de Engelse kolonie Gibraltar vanwaar u een boottocht maakt van circa 90 minuten door de Straat van Gibraltar op zoek naar dolfijnen.

Marokko
Wanneer u naar Marokko gaat, gaat u met de bus en de boot naar Tanger. Hier gaat u onder leiding van een Marokkaanse gids met de bus richting het centrum. U stapt uit aan het begin van de bazaar, het centrum van Tanger. Hier komt u langs een slangenbezweerder en de kamelen waar u een ritje op een kameel kan maken. Vervolgens gaat u verder de bazaar in waar u langs de smalle straatjes en vele kraampjes komt. In de bazaar brengt u een bezoek aan een Marokkaanse kleden makerij en een kruidenwinkelde Berberapotheek. Na een humoritsitsche uitleg over de lokale producten heeft u de kans om deze ook te kopen (u kunt gewoon in euro's betalen). 's middags geniet u van een typische Marokkaanse lunch bestaande uit soep, cous cous met kip en verse muntthee. Tot slot ziet u de haven van waaruit u weer terugkeert naar Spanje.

Jeepsafari
U gaat met een Nederlandse gids, Maurice de achterlanden verkennen. De jeepsafari is een avontuurlijke maar gelijk ook gezellige en kleinschalige excursie. Iedere dag rijdt de jeep een andere route door de achterlanden van Andalusië. De ene dag kunt u mee richting de stuwmeren waar u ’s middag een verfrissende duik kunt nemen, en de andere dag rijdt u via de Sierra de las Nieves naar Ronda. De jeepsafari is inclusief een uitgebreide lunch. In de ochtend maakt de jeep een stop bij een van de vele prachtige uitkijkpunten voor koffie, thee en een vers gebakken cake. Vervolgens rijdt u door naar een prachtige picknick plek waar u aan een geheel gedekte tafel kunt genieten van een Spaanse lunch gemaakt door de vrouw van Maurice.

Gibraltar
Gibraltar is een stukje Engeland aan de Spaanse kust. Vlak voorbij Marbella kun je de rots al zien liggen. Een leuk weetje over Gibraltar, door de ligging van de rots krijgt Gibraltor extra Engelse charme want op die plek aan de kust regent het, het vaakst.
Sinds 1985 is de grens van Gibraltar geopend voor iedereen en is het voor de Spanjaarden en toeristen mogelijk om de rots te bezoeken.
Wanneer je graag Gibraltar wil bezoeken heb je keuze uit drie verschillende opties. Je kunt er voor kiezen om alleen Girbaltar shopping te doen. Je gaat dan onderleiding van een gids met een grote bus richting Gibraltar. De bus parkeert op de grote parkeerplaats en vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar de grote winkelstaat. In de winkelstaat vind je veel kledingwinkels, maar ook een aantal tabakswinkels en veel parfumerieën. De reden hiervoor is dat je belastingvrij kunt winkelen in Gibraltar.

Je kunt er ook voor kiezen om een rondrit toen doen in Gibraltar. Je gaat dan met een kleiner busje onderleiding van een lokale gids de rots bezoeken. Als eerste maak je een stop bij het uitkijk punt vanaf waar je Afrika kunt zien liggen. Daarna ga je verder de rots op richting de grotten die bestaan uit stalagmieten en stalactieten. Je krijgt voldoende tijd om de grotten te bezoeken. Daarna rijd je door naar de apen rots. Hier heb je tijd om met de apen die op de rots leven op de foto te gaan. Houd er rekening mee dat deze apen in het wild leven dus niet tam zijn. Nadat je de rots hebt bezocht heb je nog vrije tijd om de winkelstaat te bezoeken.

Als laatste kun je er voor kiezen om met een boot opzoek te gaan naar dolfijnen. In de staat van Gibraltar leven naar schatting 3000 dolfijnen. Wanneer je met de boot mee gaat, ga je opzoek naar een of meerdere van de vele dolfijnen scholen in de staat van Gibraltar. Ook na de boottocht heb je tijd om de winkelstraat te bezoeken.
Vergeet je paspoort of ID kaart niet mee te nemen!
Vluchtinformatie
U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Malaga. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Vertrekdagen
De vluchten naar Malaga vertrekken op maandag, woensdag en zaterdag.

Vertrek vanaf regionale luchthavens
Op woensdag en zaterdag kunt u vertrekken vanaf Rotterdam en Eindhoven. In de winterzon periode kunt u ook vertrekken op maandag. Voor de plaatsen Almunecar, Nerja en Marbella bieden wij alleen Amsterdam aan als vertrekluchthaven (m.u.v. boekingen inclusief autohuur). Dit geldt ook voor de winterzonperiode. Voor de zomerperiode geldt dat u naar Almunecar, Marbella en Nerja op woensdag en zaterdag kunt vertrekken. Houd er rekening mee dat u met vertrek en/of aankomst vanaf regionale luchthavens mogelijk op de heen- en/of terugvlucht een tussenlanding hebt.

De transfer
De transfer is inclusief indien u ook de accommodatie bij Sudtours geboekt heeft. De transfertijden zijn als volgt:
Benalmádena - ongeveer 45 minuten
Estepona  - tussen 120 en 180 minuten
Fuengirola - tussen 35 en 70 minuten
Frigiliana - tussen 60 en 90 minuten
Marbella - tussen 60 en 120 minuten
Mijas - tussen 35 en 80 minuten
Mijas Cosra - tussen 40 en 80 minuten
Nerja - tussen 60 en 90 minuten
Torremolinos - tussen 15 en 45 minuten

De privétransfer
Het is mogelijk om tegen een toeslag een privétransfer bij te boeken. Tijdens het boekingsproces bij stap 2 kunt u dit aangeven. Op de luchthaven kunt u zich melden met uw voucher bij onze reisleiding en zij zullen u verwijzen naar uw taxi. Voor de transfer terug naar de luchthaven zal onze reisleiding u tijdig informeren over de ophaaltijd bij uw accommodatie.

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Fuengirola deze week
 
maandag
8-2
dinsdag
9-2
woensdag
10-2
donderdag
11-2
vrijdag
12-2
zaterdag
13-2
zondag
14-2
Min 12 12 14 14 15 14 15
Max 21 21 20 20 21 21 20
Windrichting: W W W W W W W
Windkracht: 4 4 4 4 4 4 4
Zonkans 75% 65% 35% 50% 50% 45% 60%
Neerslagkans 0% 10% 50% 40% 30% 25% 25%
Weersverwachting Fuengirola volgende week
 
maandag
15-2
dinsdag
16-2
woensdag
17-2
donderdag
18-2
vrijdag
19-2
zaterdag
20-2
zondag
21-2
Min 11 11 12 12 11 10 10
Max 19 20 20 19 18 17 16
Windrichting: W W W W W W W
Windkracht: 4 4 4 5 4 4 4
Zonkans 70% 75% 75% 75% 75% 70% 65%
Neerslagkans 30% 5% 10% 20% 5% 25% 45%
Klimaat Fuengirola
Plattegrond
Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen