Voor u geselecteerd

App. Aegean Dream 4sterrenChios - Karfas
vanaf €434
 

Hotel Erytha and Resort 4sterrenChios - Karfas
vanaf €429
 

App. Villa Maria 3sterrenChios - Karfas
vanaf €369
 

Uw vakantie in Karfas, ChiosDe plaats Karfas is de grootste en belangrijkste badplaats van Chios. In het badplaatsje is altijd wel wat te doen. Verspreid door het centrum liggen diverse gezellige winkeltjes, taverna's en barretjes. Als u een keer lekker wilt uitgaan, kunt u terecht in de openlucht discotheek, net buiten de plaats. Verder ligt Karfas aan één van de beste zandstranden van Chios. Dit strand loopt geleidelijk in zee af en u kunt er diverse watersporten beoefenen.
MEER OVER KARFAS
Algemeen

Geografische ligging (plattegrond)

Griekenland is viermaal zo groot als Nederland en heeft een oppervlakte van 132.500 km2. Een zesde deel hiervan wordt in beslag genomen door de ca. 13000 eilanden. Het Noordelijkste eiland is Thassos, het zuidelijkste Kreta, in het westen ligt Korfoe / Corfu (Kerkira) en in het oosten Rhodos.

Oppervlakte

De kustlijn, inclusief die van de eilanden, heeft een lengte van maar liefst 15.000 km. Ongeveer 70% van het totale landoppervlak bestaat uit heuvels en bergen en ruim 75% van het oppervlak ligt op een hoogte van 700 meter of hoger.

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Nieuwgrieks. Grieken waarderen het zeer als je een woordje Nieuwgrieks spreekt, maar noodzakelijk is het niet. In de toeristenplaatsen spreken de meeste Grieken Engels en vaak ook Duits. De wegbewijzering is bijna altijd in zowel Grieks als Latijns schrift, zodat ook een niet-Griek zijn weg kan vinden.

Tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland. Net als in Nederland wordt de klok eind maart en eind oktober 1 uur verzet.

De mensen

Bevolking

Over het algemeen heeft Griekenland een lage bevolkingsdichtheid met ca. 81 mensen per vierkante kilometer. Veel Grieken trekken naar grote steden als Kreta en Thessaloniki. 65 procent van de Griekse bevolking woont in steden. Er is in Griekenland vrij weinig immigratie, zo'n 95 procent van de inwoners is Grieks. De belangrijkste minderheden in het land zijn: Slavo-Macedoniërs, Turken en Albanezen.

Typisch Griekenland

De typische sirtaki-dans is geen oude folklore, want hij is pas in 1964 ontstaan, bij het maken van de film 'Zorba de Griek.' Zowel iedere Griek als vrijwel iedere toerist kent deze fameuze dans. Heeft u hem nog niet onder de knie? Leer hem dan tijdens een gezellige Griekse avond!

Eten en drinken

Griekenland is als culinaire bestemming een echte aanrader. Als u wilt eten als de Grieken zelf, bestel dan allemaal kleine hapjes en laat deze tegelijk op tafel zetten. Natuurlijk met een Griekse salade, gehaktballetjes, feta, olijven, vis, tzatiki, moussaka en nog veel meer...

Een lekker zomerdrankje is frappé, ofwel Griekse ijskoffie. Voor koffieliefhebbers een heerlijke koele verfrissing op een hete dag. Er zijn talloze variaties dus u kunt zelf aangeven hoe u hem het liefste drinkt.

Veiligheid en criminaliteit

Griekenland is een van de veiligste landen ter wereld en de kans dat u met criminaliteit te maken krijgt is dan ook klein. Toch moet u natuurlijk altijd voorzichtig zijn want ook in Griekenland is de laatste jaren het aantal diefstallen toegenomen.

Religie

De Grieks-orthodoxe kerk heeft verreweg de meeste aanhangers in Griekenland. Ongeveer 98% van de Grieken hangt dit geloof aan. Het Grieks-orthodoxe geloof is ontstaan in 1054 toen patriarchen uit het oosten het geza van de Paus niet langer erkenden.

Reisdocumenten

Paspoort/ Europese identiteitskaart

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visa

Voor een vakantie is geen visum nodig.

Gezondheid

Vaccinaties

Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

(Drink)water

In Griekenland kan men slechts op sommige plaatsen kraanwater drinken. Het is echter niet bekend op welke plaatsen dit wel of niet kan en daarom wordt aangeraden om geen kraanwater te drinken. U kunt beter flessen mineraal water kopen en deze drinken.

Excursieinformatie
Sudtours organiseert voor u diverse uitstapjes die uw vakantie nog leuker maken:

Eilandtour


Een rondje Chios dat u meeneemt langs Middeleeuwse dorpen en de meest bezienswaardige plaatsen zoals Nea Moni, Anavatos, Mesta, Pirgi en Armolia.

Turkije


Boottocht naar de gezellige havenplaats Çesme, waar u een kasteel of hamam (Turks badhuis) kunt bezoeken. Een dag in een Oosters sprookje met de geur van kruiden en het gezang uit de minaretten.

Schitterende cruise


Vaar langs de prachtige noordoostkust.

Griekse avond


Een gezellige avond volgens oude tradities met lekkere Griekse hapjes en wijn.

Inousses


Een dagtrip naar het mooie eiland Inousses. U gaat met de bus naar de haven van Chios waar u de ferry neemt naar Inousses, dit duurt ongeveer 1 uur. Eenmaal aangekomen op Inuousses maakt u kennis met het stadje en haar inwoners. Er is een mogelijkheid tot zwemmen in de zee vlakbij de haven van Inousses en er wordt een heerlijke lunch verzorgd. Na de lunch (als het weer het toe laat) gaan we met de ferry naar Lagada, waar we een korte pauze houden in de kleine vissershaven tussen de lokale bevolking. Het einde van de dag is aangebroken en we keren terug naar Chios.

Het Noorden


Vanuit Chios-Stad gaan we naar het centrale gedeelte van het eiland. Bij de eerste stop wordt de Byzantine Monastery of Nea Moni bezocht, één van de belangrijkste monumenten van het eiland, bekend om haar mozaïken. De volgende stop is in Anavatos, een zeer indrukwekkend stadje gebouwd op een klif. Hierna rijden we door naar de westkust en volgen we een beeldschone route richting het noorden van het eiland.
Hier wordt gestopt voor de lunch (niet inclusief), waarna de Monastery of Aghia Markella bezocht wordt. Dit is de lokale beschermer, een legende die bekend staat om de vele wonderen. Met de bus rijden we door naar het centrale gedeelte van het eiland, waar in Pityos gestopt wordt voor een korte pauze. Hierna wordt via de oostkust naar Chios gereden.

Het Zuiden


Door de sinasappelplantages en de mooie landschappen van Kambos gaan we richting het zuiden van Chios naar de bekende en unieke dorpjes. De eerste stop zal zijn in Armolia, waar de lokale keramiekproductie te vinden is. De tweede stop is in Pyrgi, ook wel bekend als het gekleurde dorp met aparte decoraties op de buitenmuren van de huizen.
De volgende stop zal bij de druipsteengrot van Olimpi zijn welke onlangs is geopend voor publiek. Hierna wordt Mesta bezocht, gebouwd in een labyrint, waar de kerk bezocht worden en de lunch genuttigd kan worden op het centrale plein (niet inclusief). Op de terugweg naar Chios wordt er in de vissershaven van Emborios, naast het prachtige strand van Mavra Volia gestopt voor een kleine pauze.


Meer informatie over bezienswaardigheden en excursies ontvangt u van uw hostess ter plaatse.

Vluchtinformatie
Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Lesbos. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.
Vanaf het vliegveld word je naar de haven gebracht. Vervolgens vertrek je per ferry richting Chios. Houd er rekening mee dat de ferry één keer per dag vaart en dat het voor kan komen dat je hierdoor langer op Lesbos dient te verblijven.

Vertrekdagen
Vluchten naar Chios vertrekken op maandag.

De transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sudtours geboekt hebt. De transfertijden vanuit Lesbos zijn als volgt:
Lesbos luchthaven naar de haven van Mytilini - ongeveer 15 minuten
Ferry van Lesbos naar Chios - ongeveer 2 uur en 30 minuten (afhankelijk van ferry)
Transfer van Chios (haven) naar de volgende plaatsen:
Agia Fotini - ongeveer 35 minuten
Chios-stad - ongeveer 15 minuten
Emporios - ongeveer 60 minuten
Karfas - ongeveer 15 minuten
Lilikas - ongeveer 50 minuten
Mega Limnionas - ongeveer 30 minuten
Vouno - ongeveer 45 minuten
Vrondados - ongeveer 20 minuten
Vokaria - ongeveer 50 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Karfas deze week
 
vrijdag
23-6
zaterdag
24-6
zondag
25-6
maandag
26-6
dinsdag
27-6
woensdag
28-6
donderdag
29-6
Min 18 19 21 23 20 20 20
Max 30 31 32 30 30 30 31
Windrichting: NO O NO NO NO NO NO
Windkracht: 2 2 3 3 3 3 3
Zonkans 90% 85% 80% 85% 85% 80% 85%
Neerslagkans 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0%
Weersverwachting Karfas volgende week
 
vrijdag
30-6
zaterdag
1-7
zondag
2-7
maandag
3-7
dinsdag
4-7
woensdag
5-7
donderdag
6-7
Min 22 21 22 23 22 21 21
Max 32 32 33 32 31 30 29
Windrichting: NO NO NO NO N N N
Windkracht: 3 3 3 3 3 4 4
Zonkans 85% 85% 85% 80% 80% 80% 80%
Neerslagkans 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0%
Klimaat Karfas
Plattegrond
Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen