Voor u geselecteerd

Hotel Sivota Diamond Spa Resort 5sterrenEpirus (Parga) - Sivota
vanaf €604
 

Hotel Albatros 3,5sterrenEpirus (Parga) - Sivota
vanaf €429
 

Hotel Sivota 4sterrenEpirus (Parga) - Sivota
vanaf €474
 
Met dobberende zeilbootjes op het kalme water en een achtergrond van glooiende, groene heuvels die zijn bedekt met pijn- en olijfbomen, is Sivota een paradijselijk plekje op Epirus. Vroeger was dit niet meer dan een klein visserdorpje, maar tegenwoordig kun je hier ook prima terecht voor knusse terrasjes en restaurantjes waarbij de Griekse keuken in overvloed aanwezig is. Met name rondom het haventje is het, zeker in de zomermaanden, gezellig om doorheen te slenteren. De stranden van deze streek zijn ook absoluut het benoemen waard, want de kustlijn kenmerkt zich door verlaten baaitjes én langgerekte zand/kiezelstranden. Wil je een wat anders? Dan kun je terecht op de eilandjes Mourtemeno, Agios Nikolaos en Bella Vraka, vlak voor de kust van deze prachtige en sfeervolle plaats.
MEER OVER SIVOTA
Algemeen

Geografische ligging (plattegrond)

Griekenland is viermaal zo groot als Nederland en heeft een oppervlakte van 132.500 km2. Een zesde deel hiervan wordt in beslag genomen door de ca. 13000 eilanden. Het Noordelijkste eiland is Thassos, het zuidelijkste Kreta, in het westen ligt Korfoe / Corfu (Kerkira) en in het oosten Rhodos.

Oppervlakte

De kustlijn, inclusief die van de eilanden, heeft een lengte van maar liefst 15.000 km. Ongeveer 70% van het totale landoppervlak bestaat uit heuvels en bergen en ruim 75% van het oppervlak ligt op een hoogte van 700 meter of hoger.

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Nieuwgrieks. Grieken waarderen het zeer als je een woordje Nieuwgrieks spreekt, maar noodzakelijk is het niet. In de toeristenplaatsen spreken de meeste Grieken Engels en vaak ook Duits. De wegbewijzering is bijna altijd in zowel Grieks als Latijns schrift, zodat ook een niet-Griek zijn weg kan vinden.

Tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland. Net als in Nederland wordt de klok eind maart en eind oktober 1 uur verzet.

De mensen

Bevolking

Over het algemeen heeft Griekenland een lage bevolkingsdichtheid met ca. 81 mensen per vierkante kilometer. Veel Grieken trekken naar grote steden als Kreta en Thessaloniki. 65 procent van de Griekse bevolking woont in steden. Er is in Griekenland vrij weinig immigratie, zo'n 95 procent van de inwoners is Grieks. De belangrijkste minderheden in het land zijn: Slavo-Macedoniërs, Turken en Albanezen.

Typisch Griekenland

De typische sirtaki-dans is geen oude folklore, want hij is pas in 1964 ontstaan, bij het maken van de film 'Zorba de Griek.' Zowel iedere Griek als vrijwel iedere toerist kent deze fameuze dans. Heeft u hem nog niet onder de knie? Leer hem dan tijdens een gezellige Griekse avond!

Eten en drinken

Griekenland is als culinaire bestemming een echte aanrader. Als u wilt eten als de Grieken zelf, bestel dan allemaal kleine hapjes en laat deze tegelijk op tafel zetten. Natuurlijk met een Griekse salade, gehaktballetjes, feta, olijven, vis, tzatiki, moussaka en nog veel meer...

Een lekker zomerdrankje is frappé, ofwel Griekse ijskoffie. Voor koffieliefhebbers een heerlijke koele verfrissing op een hete dag. Er zijn talloze variaties dus u kunt zelf aangeven hoe u hem het liefste drinkt.

Veiligheid en criminaliteit

Griekenland is een van de veiligste landen ter wereld en de kans dat u met criminaliteit te maken krijgt is dan ook klein. Toch moet u natuurlijk altijd voorzichtig zijn want ook in Griekenland is de laatste jaren het aantal diefstallen toegenomen.

Religie

De Grieks-orthodoxe kerk heeft verreweg de meeste aanhangers in Griekenland. Ongeveer 98% van de Grieken hangt dit geloof aan. Het Grieks-orthodoxe geloof is ontstaan in 1054 toen patriarchen uit het oosten het geza van de Paus niet langer erkenden.

Reisdocumenten

Paspoort/ Europese identiteitskaart

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visa

Voor een vakantie is geen visum nodig.

Gezondheid

Vaccinaties

Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

(Drink)water

In Griekenland kan men slechts op sommige plaatsen kraanwater drinken. Het is echter niet bekend op welke plaatsen dit wel of niet kan en daarom wordt aangeraden om geen kraanwater te drinken. U kunt beter flessen mineraal water kopen en deze drinken.

Excursieinformatie

Je kunt ter plaatse diverse excursies reserveren. Uw Host(ess) kan u meer informatie hierover verstrekken tijdens de welkomstinformatie

 

Albanië ca. € 50,-

Vikos & Zagoria ca. € 39,-

Meteora ca. € 45,-

Paramythia & Styx ca. € 25,-

 

Boottochten

Paxos en antipaxos ca. € 25,-

Ionische eilandtour ca. € 40,-

Corfu ca. € 42,-

 

De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving.

 

Albanie

Vertrek ongeveer 7 uur vanuit Parga voor een mooie rit naar de grens waar we overstappen in een albanese bus. Met deze bus rijden we langs kleine, Albanese nederzettingen voordat we in butrint arriveren. Butrint is de grootste opgraving in de Balkan: een grote Romeinse stad waar u in de voetsporen van legendarische romeinse leiders kunt treden. Hierna bezoeken we Saranda, een toeristisch plaatsje aan de prachtige kust van Albanië. Inclusief visum en entree/gids butrint.

 

Vikos & Zagoria

Vertrek ongeveer 8 uur vanuit Parga voor een fantastische rit door het indrukwekkende gebied van Zagoria. We bezoeken de diepste kloof ter wereld, de Vikos kloof. Tussen de uitlopers van het pindosgebergte liggen de autenthieke Zagoriadorpjes, traditionele dorpjes helemaal gebouwd in grijze leisteen. We vergeten niet de eeuwenoude boogbruggen die in de natte winters woeste rivieren overspanden en nog gebruikt werden tot zo’n 40 jaar geleden.

 

Meteora

Vertrek ongeveer 7 uur vanuit Parga voor een mooie rit door een ruig berggebied naar Kalambaka, een gezellig plaatsje aan de voet van de Meteora. Ga mee en bekijk dit magnifieke fenomeen met eigen ogen! De hoge grillig gevormde, pilaarachtige rotsen waarin monniken in de loop van de eeuwen 23 kloosters hebben gebouwd. Unesco heeft deze kloosters op hun wereld erfgoederen lijst geplaatst en niet voor niks! Stap terug in de tijd en ervaar het leven uit vroeger tijden. We bezoeken hier een klooster en hebben overal gelegenheid om mooie foto’s te maken. Op de weg terug naar Parga leggen we aan in Metsovo, een traditioneel bergdorp bewoond door een nomadenvolk dat nog steeds hun eigen taal spreekt en hun eigen tradities in ere houdt.

 

Paramythia & Styx

Vertrek ongeveer 9 uur vanuit Parga. Je bezoekt de leukste plekken in Epirus vlak bij Parga gelegen.

Het mysterieuze Dodenorakel, waar Odyseus de geest van zijn moeder om raad vroeg en waar Achilles gedoopt werd door zijn moeder in de bron van de eeuwige jeugd. We rijden verder en bezichtigen het monument van Zalongo waar de trotse en wanhopige vrouwen van Souli de berg afsprongen om aan de Turken te ontkomen. En als laatste lunchen we bij de mythische rivier Styx, waar we na de lunch langs en door de rivier Styx wandelen die door een sprookjesachtig mooie kloof stroomt, de poort naar Hades.

De lunch is niet inclusief.

 

Paxos en antipaxos

Vertrek vanuit Parga ongeveer 10 uur.

Je gaat met de houten zeilboot, “Captain Hook” een relaxt dagje de Ionische zee op. Je vaart door de turquoise blauwe wateren naar de mooiste witte stranden op anti-Paxos en bezoekt de blauwe grotten van Paxos. Je  gaat aan land in Gaios en kunt zelf je tijd besteden in dit slaperige vissersdorpje.

 

Ionische eilandtour

Vertrek vanuit parga ongeveer 7 uur.

Een heerlijke dag waarin je de allermooiste plekjes in de Ionische zee bezoekt. Vanuit Nidri ga je naar het adembenemende strand van Porto Kastiki. Je gaat aan land in Fiscardo op Kefalonia en in Kioni op Ithaki, een schilderachtig dorpje.

Je kunt de mooiste foto’s maken van de enorme grot van Papanikola in Meganissi en gaat helemaal rond het prive eiland van Onassis, Scorpios.

 

Corfu

Vertrek vanuit parga 8.30 uur.

Grijp de mogelijkheid aan om vanuit Parga recht naar Corfu-stad te varen. Corfu-stad met zijn vele Italiaanse, Franse en Engelse invloeden ligt op je te wachten om ontdekt te worden. Een oude sfeervolle stad om in rond te wandelen, mooie plaatjes te schieten, heerlijk te eten en drinken op de leukste terrasjes en te genieten van de bijzondere sfeer in de smalle staatjes en de bijzondere pleinen.

Vluchtinformatie
Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Preveza op Lefkas. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunnweb.

Vertrekdagen
De vluchten naar Preveza vertrekken op dinsdag en zaterdag.

De transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sunweb geboekt hebt. De transfertijden zijn als volgt:
Kanali - ongeveer 20 minuten
Emmoudia - ongeveer 45 minuten
Parga - ongeveer 60 en 90 minuten.

De privétransfer
Het is mogelijk om tegen een toeslag een privétransfer bij te boeken. Tijdens het boekingsproces bij stap 2 kun je dit aangeven. Op de luchthaven kunt jij je melden met jouw voucher bij onze reisleiding en zij zullen je verwijzen naar jouw taxi. Voor de transfer terug naar de luchthaven zal onze reisleiding je tijdig informeren over de ophaaltijd bij jouw accommodatie.

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de
reisinformatie  op deze site.
Weer
Weersverwachting Sivota deze week
 
woensdag
13-12
donderdag
14-12
vrijdag
15-12
zaterdag
16-12
zondag
17-12
maandag
18-12
dinsdag
19-12
Min 10 9 7 11 10 5 3
Max 16 15 15 15 14 12 11
Windrichting: Z W Z Z Z N N
Windkracht: 2 2 3 3 3 2 2
Zonkans 35% 60% 35% 0% 35% 45% 55%
Neerslagkans 40% 5% 55% 90% 60% 50% 25%
Weersverwachting Sivota volgende week
 
woensdag
20-12
donderdag
21-12
vrijdag
22-12
zaterdag
23-12
zondag
24-12
maandag
25-12
dinsdag
26-12
Min 2 2 2 1 2 2 1
Max 10 10 11 11 11 11 11
Windrichting: NO NO NO NO N NO O
Windkracht: 2 2 2 2 3 2 2
Zonkans 50% 50% 60% 60% 50% 60% 60%
Neerslagkans 35% 40% 15% 25% 45% 25% 20%
Klimaat Sivota
Plattegrond
Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen