Voor u geselecteerd

App. Alexandra Beach 3sterrenKos - Kos-Stad
vanaf €384
 

Hotel Triton 3sterrenKos - Kos-Stad
vanaf €369
 

App. Kosta Palace 4sterrenKos - Kos-Stad
vanaf €359
 

Vakantie op Kos, GriekenlandVoor zon, ontspanning en vertierKos is hét fietseiland van Griekenland. Het eiland van Hippocrates heeft een mooie haven, lange stranden, kristalhelder zeewater en prachtige archeologische bezienswaardigheden! Per fiets kunt u op een leuke manier het eiland verkennen.

Het binnenland is wat bergachtig en heeft een bijzondere natuur. De bergdorpjes Pyli, Zia en Lagoudi maken een uitstapje naar het binnenland beslist de moeite waard.

In Kos-Stad, de hoofdstad en de belangrijkste haven, ziet u veel parken met bloemen en palmen en fantastische zandstranden. Vanwege de geleidelijk aflopende stranden is Kos zeer geschikt voor families met kinderen.

Daarnaast kunt u genieten van bijzondere uitstapjes zoals het bezichtigen van historische monumenten en archeologische vondsten. Het Asclepion en de burcht mag u zeker niet missen! Ook een tripje naar de omliggende eilanden of Bodrum in Turkije is mogelijk.

Bent u op zoek naar een bruisend nachtleven? Dan is Kos-Stad de aangewezen plek! De populaire ‘barstreet’ is een aaneenschakeling van kroegen en discotheken, midden tussen de opgravingen! Daarnaast kunt u heerlijk eten in de sfeervolle taverna’s en terrasjes.

Kos, voor een fijne en gevarieerde vakantie!
MEER OVER KOS
Algemeen

Geografische ligging (plattegrond)

Griekenland is viermaal zo groot als Nederland en heeft een oppervlakte van 132.500 km2. Een zesde deel hiervan wordt in beslag genomen door de ca. 13000 eilanden. Het Noordelijkste eiland is Thassos, het zuidelijkste Kreta, in het westen ligt Korfoe / Corfu (Kerkira) en in het oosten Rhodos.

Oppervlakte

De kustlijn, inclusief die van de eilanden, heeft een lengte van maar liefst 15.000 km. Ongeveer 70% van het totale landoppervlak bestaat uit heuvels en bergen en ruim 75% van het oppervlak ligt op een hoogte van 700 meter of hoger.

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Nieuwgrieks. Grieken waarderen het zeer als je een woordje Nieuwgrieks spreekt, maar noodzakelijk is het niet. In de toeristenplaatsen spreken de meeste Grieken Engels en vaak ook Duits. De wegbewijzering is bijna altijd in zowel Grieks als Latijns schrift, zodat ook een niet-Griek zijn weg kan vinden.

Tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland. Net als in Nederland wordt de klok eind maart en eind oktober 1 uur verzet.

De mensen

Bevolking

Over het algemeen heeft Griekenland een lage bevolkingsdichtheid met ca. 81 mensen per vierkante kilometer. Veel Grieken trekken naar grote steden als Kreta en Thessaloniki. 65 procent van de Griekse bevolking woont in steden. Er is in Griekenland vrij weinig immigratie, zo'n 95 procent van de inwoners is Grieks. De belangrijkste minderheden in het land zijn: Slavo-Macedoniërs, Turken en Albanezen.

Typisch Griekenland

De typische sirtaki-dans is geen oude folklore, want hij is pas in 1964 ontstaan, bij het maken van de film 'Zorba de Griek.' Zowel iedere Griek als vrijwel iedere toerist kent deze fameuze dans. Heeft u hem nog niet onder de knie? Leer hem dan tijdens een gezellige Griekse avond!

Eten en drinken

Griekenland is als culinaire bestemming een echte aanrader. Als u wilt eten als de Grieken zelf, bestel dan allemaal kleine hapjes en laat deze tegelijk op tafel zetten. Natuurlijk met een Griekse salade, gehaktballetjes, feta, olijven, vis, tzatiki, moussaka en nog veel meer...

Een lekker zomerdrankje is frappé, ofwel Griekse ijskoffie. Voor koffieliefhebbers een heerlijke koele verfrissing op een hete dag. Er zijn talloze variaties dus u kunt zelf aangeven hoe u hem het liefste drinkt.

Veiligheid en criminaliteit

Griekenland is een van de veiligste landen ter wereld en de kans dat u met criminaliteit te maken krijgt is dan ook klein. Toch moet u natuurlijk altijd voorzichtig zijn want ook in Griekenland is de laatste jaren het aantal diefstallen toegenomen.

Religie

De Grieks-orthodoxe kerk heeft verreweg de meeste aanhangers in Griekenland. Ongeveer 98% van de Grieken hangt dit geloof aan. Het Grieks-orthodoxe geloof is ontstaan in 1054 toen patriarchen uit het oosten het geza van de Paus niet langer erkenden.

Reisdocumenten

Paspoort/ Europese identiteitskaart

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visa

Voor een vakantie is geen visum nodig.

Gezondheid

Vaccinaties

Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

(Drink)water

In Griekenland kan men slechts op sommige plaatsen kraanwater drinken. Het is echter niet bekend op welke plaatsen dit wel of niet kan en daarom wordt aangeraden om geen kraanwater te drinken. U kunt beter flessen mineraal water kopen en deze drinken.

Excursieinformatie

U kunt ter plaatse diverse excursies reserveren.

Kos

Eilandtour = 36 euro en voor de kinderen 18 euro

Nissyros (vanaf de hotels in kos stad)= 44 euro en voor kinderen 10 euro.

Nissyros (voor hotels van tigaki/marmari/mastichari/kardemena) 36 euro en voor kinderen 10 euro.

Griekse avond = 46 euro en voor kinderen 23 euro.

Aegean Cruise = 49 euro en voor kinderen 24.50 euro.

Bodrum = 42 euro en voor kinderen 21 euro.

De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving.


Eilandtour

Wilt u meer te weten komen over het eiland Kos en zijn inwoners, dan is dit een tocht die u niet mag missen. Deze excursie neemt u mee naar alle dorpen op het eiland. Natuurlijk is er een Nederlandse gids aanwezig die u van alles vertelt over het eiland, de bewoners, de gebruiken en nog veel meer. Wees niet bang dat u dan de hele dag in de bus zit, in een tijd van ongeveer 30 minuten rijdt u van de ene plaats naar de andere. De bergdorpen Pili en Zia worden bezocht, Antimachia en helemaal aan de andere kant van het eiland het bergdorp Kefalos en de baai van Kamari. Natuurlijk is er rond het middaguur gelegenheid om een hapje te eten, de benen te strekken en eventueel te zwemmen.Aegan Cruise

Drie Griekse eilanden bezoeken in één vakantie! U vraagt zich wellicht af hoe dit kan. Dit kan met een heerlijke relaxte bootexcursie naar 2 verschillende eilanden in de buurt van Kos. Met een Kaiki-boot(dat is een van die prachtige houten boten die u wellicht al eens in een Grieks haventje heeft zien liggen) vertrekt u in de ochtend naar het eiland Kalymnos. Dit eiland is bekend geworden door de sponzenvissers. U brengt in Kalymnos een bezoek aan een sponzenwerkplaats, waar u kunt zien hoe de sponzen bewerkt worden. Verder komt u een heleboel te weten over kwaliteitsverschillen. In Kalymnos krijgt u de lunch aangeboden. Vanuit Kalymnos gaat de Kaiki verder naar het eiland Pserimos, dat een prachtige baai heeft waaraan een klein dorpje ligt. U kunt hier zwemmen, zonnen of gewoon lekker wat drinken bij een van de tavernes. Al met al een heel ontspannen dag op de Griekse wateren en, zo ziet u, aan het einde van uw vakantie heeft u drie schitterende Griekse eilanden bezocht!Nissyros

Heeft u altijd al eens willen weten hoe het is om op de bodem van een vulkaan te staan? Wij bieden u de mogelijkheid om dat te beleven. Nissyros is een eiland dat het bekendst is door zijn vulkaan. Eigenlijk bestaat het hele eiland uit de vulkaan. 's Ochtends vaart u met de boot naar de hoofdstad Mandraki. Vandaar gaat u met de bus naar de Stefanos-krater waar u de gelegenheid wordt gegeven om deze grootste krater te voet te bezoeken. Beeld u eens in, u staat daar op de bodem van een vulkaan. Dat is natuurlijk een ervaring om nooit te vergeten. Neemt u wel stevige schoenen mee! Na afloop wordt u weer teruggebracht naar de hoofdstad waar de Nederlandstalige gids u de prachtige smalle straatjes met witte huizen, blauwe gevels en mozaïeken die het eiland heeft, laat zien. Lopend brengen wij u naar de resten van een Johannieterburcht, waarbinnen een klooster gebouwd is. Het niet meer in gebruik zijnde klooster heeft een klein kerkje dat u kunt bezoeken en waar u een kaarsje kunt aansteken als u wilt. Daarna heeft u de gelegenheid om een restaurantje uit te zoeken voor uw lunch en op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Vergeet natuurlijk niet het belangrijkste van allemaal mee te nemen, uw fototoestel, om aan iedereen thuis te kunnen laten zien dat u op de bodem van een vulkaan heeft gestaan.Turkije/Bodrum

Het is toch ongelooflijk: als u aan de kust van Kos staat, ziet u gewoon Turkije al liggen! Het mooie is dat u er ook nog naartoe kunt! Bodrum, de stad in Turkije die tegenover Kos ligt, wordt gedomineerd door het Johannieterkasteel. Dit kasteel is ingericht als museum en zeker de moeite waard om te bezoeken. U vertrekt ’s ochtends met de boot naar Turkije. Omdat u een ander land betreedt, dat nog niet is aangesloten bij de EU, is er een paspoortcontrole (identiteitskaart ook mogelijk). In Bodrum krijgt u een visum voor een dag in ruil voor uw paspoort. Bij terugkeer krijgt u uw paspoort weer terug en in Kos is er nogmaals paspoortcontrole. De badplaats Bodrum is erg leuk, met in het centrum allemaal winkelstraatjes en een bazaar. Het loont zeker de moeite om buiten het centrum door de straten te wandelen of om lekker te relaxen. Hiervoor kunt u ook een hamam bezoeken waar u helemaal wordt verwend. Er is tijdens deze excursie altijd een begeleider die u uitlegt waar u wat kunt vinden en die uw vragen kan beantwoorden.Griekse avond

Wilt u eens een traditioneel Grieks feest meemaken? De Griekse Sirtaki leren dansen? Dan is deze excursie echt iets voor u. Per bus brengen wij u eerst naar het bergdorp Zia, waar u de tijd krijgt om dit authentieke dorpje te bekijken, iets te drinken en alvast in de stemming te komen. Vanaf Zia heeft u schitterend uitzicht over Kos wat zeker de moeite waard is om op foto vast te leggen. Daarna gaat u naar taverne Fantasia, een openluchtrestaurant, waar een orkestje Griekse muziek speelt en dansers in de traditionele klederdracht de verschillende dansen aan u zullen laten zien. Wilt u het zelf ook eens proberen? Dat kan. Af en toe is er gelegenheid voor de dapperen onder u om ook een poging te wagen. Er wordt een goede maaltijd geserveerd en de wijn zal gedurende de avond rijkelijk vloeien.


Vluchtinformatie
U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Kos. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Vertrekdagen
Vluchten naar Kos vertrekken op dinsdag, donderdag, vrijdag (alleen in juli en augustus), zaterdag (alleen in mei) en zondag.

Vertrek vanaf regionale luchthavens
Op donderdag en zondag kun je vertrekken vanaf Eindhoven. Houd er rekening mee dat je met vertrek en/of aankomst vanaf regionale luchthavens mogelijk op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt.

De transfer
De transfer is inclusief indien u ook uw accommodatie bij Sudtours geboekt heeft. De transfertijden zijn ongeveer als volgt:
Kardamena – ongeveer 20 minuten
Kefalos - ongeveer 20 minuten
Mastichari – ongeveer 20 minuten
Marmari – ongeveer 30 minuten
Tigaki – ongeveer 30 minuten (bij een gecombineerde bus ongeveer 60 minuten)
Kos-Stad - ongeveer 45 minuten  (bij een gecombineerde bus ongeveer 90 minuten)

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Kos deze week
 
woensdag
24-1
donderdag
25-1
vrijdag
26-1
zaterdag
27-1
zondag
28-1
maandag
29-1
dinsdag
30-1
Min 6 3 3 5 5 5 5
Max 8 7 9 11 12 13 14
Windrichting: N N N N N N N
Windkracht: 5 5 5 4 4 4 3
Zonkans 40% 55% 55% 62% 57% 62% 62%
Neerslagkans 15% 12% 5% 2% 2% 5% 7%
Weersverwachting Kos volgende week
 
woensdag
31-1
donderdag
1-2
vrijdag
2-2
zaterdag
3-2
zondag
4-2
maandag
5-2
dinsdag
6-2
Min 6 9 11 9 7 6 6
Max 15 15 16 14 11 11 12
Windrichting: Z Z Z Z ZW NW NW
Windkracht: 3 4 4 4 4 4 4
Zonkans 52% 32% 30% 37% 37% 35% 40%
Neerslagkans 7% 25% 45% 50% 55% 55% 37%
Klimaat Kos
Plattegrond

Soort verblijf

Plaatsinformatie

Streekinformatie

Landinformatie

Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen