Voor u geselecteerd

App. Sappho - logies 2sterrenLesbos - Vatera
vanaf €309
 

App. Morfula 3sterrenLesbos - Vatera
vanaf €329
 

Hotel Morfula 3sterrenLesbos - Vatera
vanaf €349
 
Vatera ligt aan de zuidkust van Lesbos. Als je een plekje zoekt waar het nog rustig en niet heel erg toeristisch is, dan is dit jouw plekje. De omgeving is rustig, de stranden kindvriendelijk en het zeewater is schoon. Bij de restaurantjes hier kun je nog kennis maken met de echte Griekse gastvrijheid.
MEER OVER VATERA
Algemeen

Geografische ligging (plattegrond)

Griekenland is viermaal zo groot als Nederland en heeft een oppervlakte van 132.500 km2. Een zesde deel hiervan wordt in beslag genomen door de ca. 13000 eilanden. Het Noordelijkste eiland is Thassos, het zuidelijkste Kreta, in het westen ligt Korfoe / Corfu (Kerkira) en in het oosten Rhodos.

Oppervlakte

De kustlijn, inclusief die van de eilanden, heeft een lengte van maar liefst 15.000 km. Ongeveer 70% van het totale landoppervlak bestaat uit heuvels en bergen en ruim 75% van het oppervlak ligt op een hoogte van 700 meter of hoger.

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Nieuwgrieks. Grieken waarderen het zeer als je een woordje Nieuwgrieks spreekt, maar noodzakelijk is het niet. In de toeristenplaatsen spreken de meeste Grieken Engels en vaak ook Duits. De wegbewijzering is bijna altijd in zowel Grieks als Latijns schrift, zodat ook een niet-Griek zijn weg kan vinden.

Tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland. Net als in Nederland wordt de klok eind maart en eind oktober 1 uur verzet.

De mensen

Bevolking

Over het algemeen heeft Griekenland een lage bevolkingsdichtheid met ca. 81 mensen per vierkante kilometer. Veel Grieken trekken naar grote steden als Kreta en Thessaloniki. 65 procent van de Griekse bevolking woont in steden. Er is in Griekenland vrij weinig immigratie, zo'n 95 procent van de inwoners is Grieks. De belangrijkste minderheden in het land zijn: Slavo-Macedoniërs, Turken en Albanezen.

Typisch Griekenland

De typische sirtaki-dans is geen oude folklore, want hij is pas in 1964 ontstaan, bij het maken van de film 'Zorba de Griek.' Zowel iedere Griek als vrijwel iedere toerist kent deze fameuze dans. Heeft u hem nog niet onder de knie? Leer hem dan tijdens een gezellige Griekse avond!

Eten en drinken

Griekenland is als culinaire bestemming een echte aanrader. Als u wilt eten als de Grieken zelf, bestel dan allemaal kleine hapjes en laat deze tegelijk op tafel zetten. Natuurlijk met een Griekse salade, gehaktballetjes, feta, olijven, vis, tzatiki, moussaka en nog veel meer...

Een lekker zomerdrankje is frappé, ofwel Griekse ijskoffie. Voor koffieliefhebbers een heerlijke koele verfrissing op een hete dag. Er zijn talloze variaties dus u kunt zelf aangeven hoe u hem het liefste drinkt.

Veiligheid en criminaliteit

Griekenland is een van de veiligste landen ter wereld en de kans dat u met criminaliteit te maken krijgt is dan ook klein. Toch moet u natuurlijk altijd voorzichtig zijn want ook in Griekenland is de laatste jaren het aantal diefstallen toegenomen.

Religie

De Grieks-orthodoxe kerk heeft verreweg de meeste aanhangers in Griekenland. Ongeveer 98% van de Grieken hangt dit geloof aan. Het Grieks-orthodoxe geloof is ontstaan in 1054 toen patriarchen uit het oosten het geza van de Paus niet langer erkenden.

Reisdocumenten

Paspoort/ Europese identiteitskaart

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visa

Voor een vakantie is geen visum nodig.

Gezondheid

Vaccinaties

Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

(Drink)water

In Griekenland kan men slechts op sommige plaatsen kraanwater drinken. Het is echter niet bekend op welke plaatsen dit wel of niet kan en daarom wordt aangeraden om geen kraanwater te drinken. U kunt beter flessen mineraal water kopen en deze drinken.

Excursieinformatie

U kunt ter plaatse diverse excursies reserveren. Sudtours heeft voor u een TOP 3 geselecteerd. Jouw host(ess) kan je over de andere excursies informatie verstrekken tijdens de welkomstbijeenkomst.

1. Vulkanische Westen ca. € 37,- (kind tot 12 jr. € 18,50)
2. Jeepsafari ca. € 62,-
3. Turkije  ca. € 70,- (kind 7-12 jr. € 55,- / kind tot 7 jr. gratis)

De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving.

* let op: vanuit de plaaten Vatera en Plomari zijn er geen excursiemogelijkheden.

 

 

 

Vulkanische Westen

 

Een prachtige tocht door het vulkanische westen. U bezoekt Moni Limonos, het grootste klooster van Lesbos en het bergdorp Vatoussa. U maakt een wandeling langs de 15-20 miljoen jaar oude boomstammen van het Versteende Woud en u heeft de gelegenheid tot zwemmen en eten in het bijzondere badplaatsje Skala Eressos. Onder Nederlandse begeleiding. (Prijs exclusief entreegelden en lunch).

 

 

Jeepsafari

 

Een avontuurlijke trektocht per jeep naar een bijzonder, onontdekt deel van het eiland. Een prachtige tocht door de groene bossen, verlaten dorpjes, historische sites, langs duinen en verlaten stranden. Deze fantastische tocht brengt u onder meer naar het Turkse ruine-dorpje Klapados, de top van de Profeet Ilias-berg (achter Parakoila), de wijngaarden van Chidera, het prachtige strand van Kampos voor een duik in zee en het oude Antissa, bekend uit de Mythen van Orpheus. Een route die u zelf niet zomaar uitstippelt, langs de plekken waar zelfs de locale bevolking nog nooit geweest is. Onder Nederlandse begeleiding.

 

 

Turkije

 

De mogelijkheid om tijdens uw vakantie op Lesbos ook nog een ander land te bezoeken! Na een boottocht van ongeveer 1 ½ uur, gaat u met de bus naar Pergamon, waar u de oude ruines van het Asklepion gaat bekijken. U gaat lunchen in een Turks restaurant, kunt kijken hoe de bekende Turkse tapijten worden gemaakt en u heeft de gelegenheid om te winkelen in de gezellige winkelstraatjes van Ayvalik.

 

Wilt u alleen winkelen of Turkije op eigen gelegenheid bekijken, dat kan ook!

Prijs: ca.  €50,- (kind 7-12 jr. €35,- euro / kind tot 7 jr gratis).

 

 

Stadswandeling Molivos

 

Deze mooie avondwandeling begint om 17.00. Uw Nederlandse reisbegeleider neemt u mee naar alle bijzondere plekjes in dit monumentale stadje. Het is een boeiende “reis” door heden en verleden en u zult prachtige verhalen horen over Molyvos en zijn bevolking. Rond 19.00 komt u aan in de sfeervolle haven, waar u op eigen gelegenheid de rest van de avond kunt doorbrengen.

 

 

Wandelen naar de Griekse Keuken

 

Wandel door de prachtige natuur van het Lepetimnos gebergte en leer de geheimen van de Griekse keuken bij Taverna Vafeios. U reist met de bus naar Stipsi, een typisch Grieks bergdorp met vele koffiehuizen en een leuke oude dorpsstraat. Hier begint de wandeling die u via de kleine keienstraatjes naar het prachtige wandelpad tussen Stipsi en Vafeios leidt. De natuur is hier adembenemend mooi en u heeft ook een prachtig uitzicht op de omgeving. De wandeling eindigt met een traditionele Griekse lunch en als u wilt, mag u een handje helpen in de keuken

 

 

Kayak Avontuur

 

Leuke, actieve dag op zee! Dit kayak-avontuur brengt u naar de eilandjes voor de kust van Petra, waar u uw dag op zowel ontspannen als sportieve manier kunt doorbrengen. U kunt hier zonnen en zwemmen, maar ook snorkelen, beachballen en boogschieten. U beklimt het eiland tot de top, waar de lunch plaatsvindt (inclusief) en er worden kayak en boogschietwedstrijden gehouden.

Vluchtinformatie
U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Mytilini op Lesbos. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Vertrekdagen
De vluchten naar Mytilini vertrekken op maandag en donderdag.

De transfer
De transfer is inclusief indien u ook uw accommodatie bij Sudtours geboekt heeft. De transfertijden zijn als volgt:
Skala Kalloni - ongeveer 80 minuten
Evriaki - ongeveer 90 minuten
Plomari - ongeveer 90 minuten
Vatera - ongeveer 90 minuten
Petra - ongeveer 100 minuten
Anaxos - ongeveer 100 minuten
Molivos/Eftalou - ongeveer 120 minuten
Vafios - ongeveer 130 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Vatera deze week
 
woensdag
24-1
donderdag
25-1
vrijdag
26-1
zaterdag
27-1
zondag
28-1
maandag
29-1
dinsdag
30-1
Min 3 3 3 2 3 4 4
Max 7 7 8 9 11 12 12
Windrichting: NO NO NO NO NO NO NO
Windkracht: 4 4 4 3 3 2 2
Zonkans 72% 77% 77% 80% 75% 80% 77%
Neerslagkans 0% 0% 0% 0% 0% 5% 5%
Weersverwachting Vatera volgende week
 
woensdag
31-1
donderdag
1-2
vrijdag
2-2
zaterdag
3-2
zondag
4-2
maandag
5-2
dinsdag
6-2
Min 6 8 10 8 7 7 8
Max 14 15 14 13 13 14 14
Windrichting: Z Z Z ZO ZO Z Z
Windkracht: 2 3 3 3 3 3 3
Zonkans 67% 45% 35% 40% 45% 40% 42%
Neerslagkans 5% 32% 47% 47% 37% 42% 40%
Klimaat Vatera
Plattegrond
Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen