Voor u geselecteerd

Hotel Oktober 3,5sterrenRhodos - Rhodos-Stad
vanaf €424
 

App. Panorama - logies 3sterrenRhodos - Rhodos-Stad
vanaf €339
 

Hotel Mediterranean 4sterrenRhodos - Rhodos-Stad
vanaf €499
 

Rhodos-Stad, GriekendlandDe oude ridderstad Rhodos wordt ook wel 'de schatkamer van het verleden' genoemd. Ooit was dit terrein van diverse volkeren. De Turkse invloed vindt u terug in de oude binnenstad met zijn prachtige pleinen en intieme straatjes. Daarnaast vindt u in de noordelijke stadswijk vele herinneringen aan de kruisvaarders. Voor gezelligheid kunt u terecht in de Mandrakihaven; met z'n vele barretjes, typisch Griekse restaurantjes, moderne winkels en goede discotheken zeer geliefd! Kortom, in Rhodos-Stad gaan cultuur en Griekse gezelligheid perfect samen.
MEER OVER RHODOS-STAD
Algemeen

Geografische ligging (plattegrond)

Griekenland is viermaal zo groot als Nederland en heeft een oppervlakte van 132.500 km2. Een zesde deel hiervan wordt in beslag genomen door de ca. 13000 eilanden. Het Noordelijkste eiland is Thassos, het zuidelijkste Kreta, in het westen ligt Korfoe / Corfu (Kerkira) en in het oosten Rhodos.

Oppervlakte

De kustlijn, inclusief die van de eilanden, heeft een lengte van maar liefst 15.000 km. Ongeveer 70% van het totale landoppervlak bestaat uit heuvels en bergen en ruim 75% van het oppervlak ligt op een hoogte van 700 meter of hoger.

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Nieuwgrieks. Grieken waarderen het zeer als je een woordje Nieuwgrieks spreekt, maar noodzakelijk is het niet. In de toeristenplaatsen spreken de meeste Grieken Engels en vaak ook Duits. De wegbewijzering is bijna altijd in zowel Grieks als Latijns schrift, zodat ook een niet-Griek zijn weg kan vinden.

Tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland. Net als in Nederland wordt de klok eind maart en eind oktober 1 uur verzet.

De mensen

Bevolking

Over het algemeen heeft Griekenland een lage bevolkingsdichtheid met ca. 81 mensen per vierkante kilometer. Veel Grieken trekken naar grote steden als Kreta en Thessaloniki. 65 procent van de Griekse bevolking woont in steden. Er is in Griekenland vrij weinig immigratie, zo'n 95 procent van de inwoners is Grieks. De belangrijkste minderheden in het land zijn: Slavo-Macedoniërs, Turken en Albanezen.

Typisch Griekenland

De typische sirtaki-dans is geen oude folklore, want hij is pas in 1964 ontstaan, bij het maken van de film 'Zorba de Griek.' Zowel iedere Griek als vrijwel iedere toerist kent deze fameuze dans. Heeft u hem nog niet onder de knie? Leer hem dan tijdens een gezellige Griekse avond!

Eten en drinken

Griekenland is als culinaire bestemming een echte aanrader. Als u wilt eten als de Grieken zelf, bestel dan allemaal kleine hapjes en laat deze tegelijk op tafel zetten. Natuurlijk met een Griekse salade, gehaktballetjes, feta, olijven, vis, tzatiki, moussaka en nog veel meer...

Een lekker zomerdrankje is frappé, ofwel Griekse ijskoffie. Voor koffieliefhebbers een heerlijke koele verfrissing op een hete dag. Er zijn talloze variaties dus u kunt zelf aangeven hoe u hem het liefste drinkt.

Veiligheid en criminaliteit

Griekenland is een van de veiligste landen ter wereld en de kans dat u met criminaliteit te maken krijgt is dan ook klein. Toch moet u natuurlijk altijd voorzichtig zijn want ook in Griekenland is de laatste jaren het aantal diefstallen toegenomen.

Religie

De Grieks-orthodoxe kerk heeft verreweg de meeste aanhangers in Griekenland. Ongeveer 98% van de Grieken hangt dit geloof aan. Het Grieks-orthodoxe geloof is ontstaan in 1054 toen patriarchen uit het oosten het geza van de Paus niet langer erkenden.

Reisdocumenten

Paspoort/ Europese identiteitskaart

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visa

Voor een vakantie is geen visum nodig.

Gezondheid

Vaccinaties

Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

(Drink)water

In Griekenland kan men slechts op sommige plaatsen kraanwater drinken. Het is echter niet bekend op welke plaatsen dit wel of niet kan en daarom wordt aangeraden om geen kraanwater te drinken. U kunt beter flessen mineraal water kopen en deze drinken.

Excursieinformatie
Je kunt ter plaatse diverse excursies reserveren. Sudtours heeft voor jou een Top 3 geselecteerd. Jouw host(ess) kan je over de andere excursies informatie verstrekken tijdens de welkomstbijeenkomst.

Island Tour € 43
Lindos by boat € 43
Jeepsafari € 54

Island Tour
Tijdens deze tour kom je in één dag langs de mooiste plekjes van Rhodos. Tijdens de tour gaat er een Nederlandstalige gids met je mee die je veel vertelt over het eiland, maar ook over de Grieken. De bustocht voert je als eerste naar de Filerimosberg. Boven aan deze berg staat een groot kruis dat je kan beklimmen. Vanaf de armen van het kruis heb je een prachtig uitzicht over het noordelijke gebied van het eiland. Vervolgens rijdt de bus naar de oude stad Kamiros. Hier vind je de indrukwekkende overblijfselen van de oude opgegraven stad en de Akropolis. Na dit bezoek (en een koffiestop aan het strand) rijd je de westelijke kustweg af naar het zuiden. Hier bezoek je het plaatsje Embonas, waar je de lokale wijn kan proeven en is er tijd voor de lunch (niet inclusief). De bus voert je  verder naar het zuiden naar het dorpje Monolithos waar je de lokale honing en suma kan proeven. Vanuit Monolithos steek je het eiland over naar de oostkust. Aan deze kant van het eiland maak je als laatste een stop bij een kleine keramiekfabriek waarna de bus je afzet voor jouw hotel.

Lindos by boat
De boot vaart langs de prachtige oostkust van Rhodos. Zodra je de baai van Lindos binnenvaart, zie je het dorpje en de Akrololis van Lindos liggen. De gids zal je meenemen naar deze bijzondere plek; niet alleen kan je het archeologische gebied van de Akropolis bewonderen, maar je kan ook genieten van het prachtige uitzicht. Je kan te voet de Akropolis beklimmen of met de ezeltaxi omhoog. Na het bezoek aan de Akropolis, kan je op eigen gelegenheid het dorpje verkennen. De kleine witte kapiteinshuisjes met hun mooie voorgevels uit de 16e en 17e eeuw zijn zeer bijzonder. Het nog authentieke byzantijnse Mariakerkje uit de 15e eeuw is een bezoekje waard. Onderaan Lindos kan je zwemmen in een van de twee prachtige baaien. Op de terugweg maakt de boot een zwemstop in een van de baaien van de oostkust.

Jeepsafari
Een jeepsafari zoals een jeepsafari hoort te zijn… Een geweldige dag in de schitterende natuur van Rhodos. Je mag zelf in de jeep rijden en gaat ‘off-road’ door de bossen en over de heuvelruggen waar je prachtige panoramische uitzichten hebt.De wegen waar de gids je mee naar toe neemt, zijn normaal gesproken niet toegankelijk en al helemaal niet makkelijk te vinden. Tussen de middag is er tijd voor een picknick in de vrije natuur bij een afgelegen kerkje. De dag sluit je af met een verfrissende duik in de zee. Vergeet dus niet je badkleding en handdoek mee te nemen. Van één ding kan je zeker zijn, zelf had je deze schitterende plekjes nooit gevonden.
Vluchtinformatie
U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Rhodos. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Vertrekdagen
De vluchten naar Rhodos vertrekken op dinsdag, donderdag en zondag.

Vertrek vanaf regionale luchthavens
U kunt op donderdag en zondag ook vertrekken vanaf Eindhoven. Houdt u er rekening mee dat u met vertrek en/of aankomst vanaf een regionale luchthaven mogelijk op de heen- en/of terugreis een tussenlanding heeft.

De transfer
De transfer is inclusief indien u ook de accommodatie bij Sudtours geboekt heeft. De transfertijden zijn als volgt:
Ialyssos, Trianda en Ixia - ongeveer 40 minuten
Rhodos-Stad - ongeveer 40 minuten
Kalithea - ongeveer 50 minuten
Faliraki - ongeveer 75 minuten
Kolymbia - ongeveer 100 minuten
Kiotari - ongeveer 150 minuten
Lindos - ongevver 120 minuten
Kalathos - ongeveer 105 minuten
Lahania - ongeveer 180 minuten
Kolymbia - ongeveer 80 minuten
Pefki - ongeveer 135 minuten

De tijden zijn afhankelijk van de aantal stops en de volgorde van de route, die aan verandering onderhevig kunnen zijn.

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Rhodos-Stad deze week
 
woensdag
24-1
donderdag
25-1
vrijdag
26-1
zaterdag
27-1
zondag
28-1
maandag
29-1
dinsdag
30-1
Min 11 7 7 9 9 10 10
Max 13 10 12 14 16 16 16
Windrichting: NW NW NW NW W W W
Windkracht: 4 5 4 3 3 3 3
Zonkans 50% 75% 80% 85% 80% 80% 75%
Neerslagkans 35% 15% 0% 0% 5% 5% 5%
Weersverwachting Rhodos-Stad volgende week
 
woensdag
31-1
donderdag
1-2
vrijdag
2-2
zaterdag
3-2
zondag
4-2
maandag
5-2
dinsdag
6-2
Min 11 11 12 11 11 9 10
Max 16 17 17 17 15 14 15
Windrichting: W ZO ZO ZW W W W
Windkracht: 2 3 2 3 4 3 3
Zonkans 65% 45% 35% 45% 50% 45% 50%
Neerslagkans 5% 15% 55% 70% 60% 70% 40%
Klimaat Rhodos-Stad
Plattegrond
Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen