Voor u geselecteerd

Hotel Andromeda 3sterrenSamos - Samos-Stad
vanaf €404
 

App. Anthemis 3sterrenSamos - Samos-Stad
vanaf €399
 

 Vakantie in Samos-StadDe hoofdstad, die vroeger de naam Vathi kreeg, is de grootste stad op het eiland. Het nieuwe deel van de stad is modern met veel winkels en restaurants. Tegen de heuvel ligt de oude stad die nog altijd Vathi wordt genoemd. Hier is het rustiger met smalle steegjes, mooi versierde huizen met houten erkers en gezellige pleintjes. Een andere oase van rust in de stad is het prachtige stadspark en de Aghios Spiridonas kerk. De platia Pythagoras, het plein met de leeuw, staat bekend om haar gezellige bars en taverna's. Voor cultuurliefhebbers is het Archeologisch Museum bij het stadspark een abosolute must. De collectie standbeelden is uniek, met als grootste attractie de vijf meter hoge Kouros (beeld van een jongeling).

Let op!
Er zijn op dit moment renovatiewerkzaamheden aan de boulevard van Samos-Stad.

MEER OVER SAMOS-STAD
Algemeen

Geografische ligging (plattegrond)

Griekenland is viermaal zo groot als Nederland en heeft een oppervlakte van 132.500 km2. Een zesde deel hiervan wordt in beslag genomen door de ca. 13000 eilanden. Het Noordelijkste eiland is Thassos, het zuidelijkste Kreta, in het westen ligt Korfoe / Corfu (Kerkira) en in het oosten Rhodos.

Oppervlakte

De kustlijn, inclusief die van de eilanden, heeft een lengte van maar liefst 15.000 km. Ongeveer 70% van het totale landoppervlak bestaat uit heuvels en bergen en ruim 75% van het oppervlak ligt op een hoogte van 700 meter of hoger.

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Nieuwgrieks. Grieken waarderen het zeer als je een woordje Nieuwgrieks spreekt, maar noodzakelijk is het niet. In de toeristenplaatsen spreken de meeste Grieken Engels en vaak ook Duits. De wegbewijzering is bijna altijd in zowel Grieks als Latijns schrift, zodat ook een niet-Griek zijn weg kan vinden.

Tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland. Net als in Nederland wordt de klok eind maart en eind oktober 1 uur verzet.

De mensen

Bevolking

Over het algemeen heeft Griekenland een lage bevolkingsdichtheid met ca. 81 mensen per vierkante kilometer. Veel Grieken trekken naar grote steden als Kreta en Thessaloniki. 65 procent van de Griekse bevolking woont in steden. Er is in Griekenland vrij weinig immigratie, zo'n 95 procent van de inwoners is Grieks. De belangrijkste minderheden in het land zijn: Slavo-Macedoniërs, Turken en Albanezen.

Typisch Griekenland

De typische sirtaki-dans is geen oude folklore, want hij is pas in 1964 ontstaan, bij het maken van de film 'Zorba de Griek.' Zowel iedere Griek als vrijwel iedere toerist kent deze fameuze dans. Heeft u hem nog niet onder de knie? Leer hem dan tijdens een gezellige Griekse avond!

Eten en drinken

Griekenland is als culinaire bestemming een echte aanrader. Als u wilt eten als de Grieken zelf, bestel dan allemaal kleine hapjes en laat deze tegelijk op tafel zetten. Natuurlijk met een Griekse salade, gehaktballetjes, feta, olijven, vis, tzatiki, moussaka en nog veel meer...

Een lekker zomerdrankje is frappé, ofwel Griekse ijskoffie. Voor koffieliefhebbers een heerlijke koele verfrissing op een hete dag. Er zijn talloze variaties dus u kunt zelf aangeven hoe u hem het liefste drinkt.

Veiligheid en criminaliteit

Griekenland is een van de veiligste landen ter wereld en de kans dat u met criminaliteit te maken krijgt is dan ook klein. Toch moet u natuurlijk altijd voorzichtig zijn want ook in Griekenland is de laatste jaren het aantal diefstallen toegenomen.

Religie

De Grieks-orthodoxe kerk heeft verreweg de meeste aanhangers in Griekenland. Ongeveer 98% van de Grieken hangt dit geloof aan. Het Grieks-orthodoxe geloof is ontstaan in 1054 toen patriarchen uit het oosten het geza van de Paus niet langer erkenden.

Reisdocumenten

Paspoort/ Europese identiteitskaart

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visa

Voor een vakantie is geen visum nodig.

Gezondheid

Vaccinaties

Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

(Drink)water

In Griekenland kan men slechts op sommige plaatsen kraanwater drinken. Het is echter niet bekend op welke plaatsen dit wel of niet kan en daarom wordt aangeraden om geen kraanwater te drinken. U kunt beter flessen mineraal water kopen en deze drinken.

Excursieinformatie

Sudtours organiseert voor u diverse uitstapjes die uw vakantie nog leuker maken:


Samos
1. Eilandtour ca. € 41
2. Boottocht met BBQ ca. € 45
3. Turkije & Efeze ca. € 88 (excl havenbelasting)
4. Patmos € 65
5. Jeepsafari € 69


De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving. Prijzen zijn excl. transferkosten.

Eilandtour
Een eiland zoals Samos met een gevarieerd en mooi landschap, diverse archeologische bezienswaardigheden en een indrukwekkende geschiedenis vraagt om een eilandtour. U krijgt een goede, globale indruk van het eiland. U maakt verschillende stops die absoluut de moeite waard zijn. De eerste stop is bij het klooster van Timios Stavros. Daarna gaat u verder de bergen in en komt u langs de kruiden-honing route. Waar u ook de gelegenheid krijgt om van deze heerlijke honing te proeven. Op deze route heeft u spectaculair uitzicht op het grote Kerkis gebergte. U rijdt richting Karlovassi aan de noordkust waar u een pottenbakker zult bekijken. Aan de noordkust is tevens de lunchstop (exclusief). Via de kustweg rijden we langs de nachtegalenvallei met een prachtig landschap. Via Kokkari, een pittoresk vissersdorp, komt er een einde aan deze tour.

Turkije & Ephese
Deze excursie duurt de hele dag en die heeft u ook nodig om alles te kunnen doen wat deze dag u gaat brengen. U vertrekt ’s ochtends uit de haven van Samos met de boot richting Turkije. U reist naar het land van de moskeeën, minaretten en bazaars. Turkije is de brug tussen Europa en Azië en heeft veel cultuur te bieden die de moeite waard is om te bezichtigen. Na aankomst in de haven van de badplaats Kusadasi gaat u dan ook direct richting Ephese, één van de zeven wereldwonderen. Ephese is een Romeinse havenstad die nog in zeer goede staat is. Het is één van de best bewaarde steden uit de oudheid en is daarom een bijzondere belevenis. Bij terugkomst in Kusadasi heeft u nog tijd om te genieten van de koffiehuizen, kleine bazaars en Turkse badhuizen. Rond 17.00 uur vertrekt de boot weer richting Samos. Rond 17.00 uur vertrekt de boot weer, waarna u rond 19.00 uur weer aankomt in Samos. De entree voor Ephese is niet bij de excursie inbegrepen. Voor alleen de overtocht naar Turkije betaalt u ca. € 52,- per persoon.

Boottocht met barbecue
's Morgens vertrekt u vanuit de haven van Pythagorion en vaart langs de zuid-oost kust naar het verlaten strand van Megali Laka in het oosten. Tijdens de bootreis krijgt u ouzo en mezes (kleine hapjes) geserveerd. Onderweg stopt de boot bij Kerveli Beach waar u heerlijk kunt zwemmen in het heldere blauwe water. Aangekomen bij Megali Laka kunt u de hele dag doorbrengen op het strand en snorkelen. Tevens kunt u hier een bezoek brengen aan het Sint Nicholas kerkje aan het strand. 's Middags wordt de barbecue voorbereid, deze bestaat uit een heerlijke steak, aardappelsalade, Griekse salade en fruit. Rond 16.00 uur vertrekt de boot dan weer richting Pythagorion met een tussenstop bij Kerveli Beach voor een laatste duik.

Patmos 
Combineer een dagje op de boot met een dagje op Patmos. Patmos is een rustig en schilderachtig eiland in de Egeïsche Zee. Vroeger was Patmos een toevluchtsoord voor Christelijke monniken wat nog goed te zien is aan het klooster en de kerken op het eiland. Samen met een gids bezoek je de heilige grot, het Johannesklooster en het dorpje Chora. Hierna heb je nog tijd om zelf op Patmos te lunchen en rond te wandelen.

Vluchtinformatie
U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Samos. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 20 minuten. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Vertrekdagen
De vluchten naar Samos vertrekken op maandag en donderdag.

De transfer
De transfer is inclusief indien u ook de accommodatie bij Sudtours geboekt heeft. De transfertijden zijn als volgt:
Pythagorion - ongeveer 15 minuten
Samos-Stad – ongeveer 30 minuten
Mykali – ongeveer 30 minuten
Kokkari – ongeveer 45 minuten
Agios Konstantinos – ongeveer 70 minuten
Votsalakia – ongeveer 60 minuten
Karlovassi – ongeveer 90 minuten
Ireon - ongeveer 20 minuten
Psili Ammos - ongeveer 30 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Samos-Stad deze week
 
woensdag
24-1
donderdag
25-1
vrijdag
26-1
zaterdag
27-1
zondag
28-1
maandag
29-1
dinsdag
30-1
Min 6 3 3 4 6 7 6
Max 9 8 9 11 13 13 14
Windrichting: N N N N N N N
Windkracht: 5 5 4 4 3 3 3
Zonkans 60% 70% 75% 85% 85% 85% 80%
Neerslagkans 0% 0% 0% 0% 0% 5% 5%
Weersverwachting Samos-Stad volgende week
 
woensdag
31-1
donderdag
1-2
vrijdag
2-2
zaterdag
3-2
zondag
4-2
maandag
5-2
dinsdag
6-2
Min 8 10 12 11 10 10 10
Max 15 16 16 15 15 14 15
Windrichting: O ZO ZO ZO ZO ZO O
Windkracht: 3 3 4 3 3 3 4
Zonkans 70% 45% 35% 40% 45% 40% 45%
Neerslagkans 10% 20% 40% 40% 45% 40% 40%
Klimaat Samos-Stad
Plattegrond

Accommodaties

Soort verblijf

Plaatsinformatie

Streekinformatie

Landinformatie

Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen