Voor u geselecteerd

Hotel Blue Dream Palace 4sterren



Thassos - Limenaria
vanaf €449
 

Studio Villa Dafni 3sterren



Thassos - Thassos-Stad
vanaf €368
 

Hotel Thalassies Nouveau 3,5sterren



Thassos - Limenaria
vanaf €409
 

Vakantie op Thassos, Griekenland



Gouden stranden en een traditioneel Grieks leven



Thassos, ‘de groene smaragd’ vol Griekse gezelligheid. Het eiland ligt in de Noord-Egeïsche Zee, op 8 kilometer van Kavala op het Griekse vasteland. Het hele jaar varen ferryboten op en neer, want het eiland heeft zelf geen vliegveld.

Naast buitenlandse vakantiegangers komen er ook veel Griekse bezoekers van het vasteland om van de plaatselijke keuken en lokale wijn te genieten!

Het is een eiland met uitgestrekte bossen, kleine valleien, groene akkers en boomgaarden. Tussendoor stromen kleine riviertjes naar verborgen baaien en uitgestrekte zandstranden.

Naast een prachtige natuur zijn er traditionele dorpen waar
de tijd lijkt stil te staan en vele archeologische opgravingen
die een bezoek zeker waard zijn.

Thassos-Stad is de meest levendige plaats van het eiland met een bijzonder sfeervol, oud centrum en gezellig uitgaansleven. Het mooiste strand van het eiland is het 3 kilometer lange en kindvriendelijke ‘Golden Beach’. Hieraan liggen de mooie badplaatsen Skala Panagia en Skala Potamia.

Geniet op Thassos van een heerlijke vakantie vol strand, natuur en cultuur!
MEER OVER THASSOS
Algemeen

Geografische ligging (plattegrond)

Griekenland is viermaal zo groot als Nederland en heeft een oppervlakte van 132.500 km2. Een zesde deel hiervan wordt in beslag genomen door de ca. 13000 eilanden. Het Noordelijkste eiland is Thassos, het zuidelijkste Kreta, in het westen ligt Korfoe / Corfu (Kerkira) en in het oosten Rhodos.

Oppervlakte

De kustlijn, inclusief die van de eilanden, heeft een lengte van maar liefst 15.000 km. Ongeveer 70% van het totale landoppervlak bestaat uit heuvels en bergen en ruim 75% van het oppervlak ligt op een hoogte van 700 meter of hoger.

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers.

Taal

De officiële taal in Griekenland is het Nieuwgrieks. Grieken waarderen het zeer als je een woordje Nieuwgrieks spreekt, maar noodzakelijk is het niet. In de toeristenplaatsen spreken de meeste Grieken Engels en vaak ook Duits. De wegbewijzering is bijna altijd in zowel Grieks als Latijns schrift, zodat ook een niet-Griek zijn weg kan vinden.

Tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland. Net als in Nederland wordt de klok eind maart en eind oktober 1 uur verzet.

De mensen

Bevolking

Over het algemeen heeft Griekenland een lage bevolkingsdichtheid met ca. 81 mensen per vierkante kilometer. Veel Grieken trekken naar grote steden als Kreta en Thessaloniki. 65 procent van de Griekse bevolking woont in steden. Er is in Griekenland vrij weinig immigratie, zo'n 95 procent van de inwoners is Grieks. De belangrijkste minderheden in het land zijn: Slavo-Macedoniërs, Turken en Albanezen.

Typisch Griekenland

De typische sirtaki-dans is geen oude folklore, want hij is pas in 1964 ontstaan, bij het maken van de film 'Zorba de Griek.' Zowel iedere Griek als vrijwel iedere toerist kent deze fameuze dans. Heeft u hem nog niet onder de knie? Leer hem dan tijdens een gezellige Griekse avond!

Eten en drinken

Griekenland is als culinaire bestemming een echte aanrader. Als u wilt eten als de Grieken zelf, bestel dan allemaal kleine hapjes en laat deze tegelijk op tafel zetten. Natuurlijk met een Griekse salade, gehaktballetjes, feta, olijven, vis, tzatiki, moussaka en nog veel meer...

Een lekker zomerdrankje is frappé, ofwel Griekse ijskoffie. Voor koffieliefhebbers een heerlijke koele verfrissing op een hete dag. Er zijn talloze variaties dus u kunt zelf aangeven hoe u hem het liefste drinkt.

Veiligheid en criminaliteit

Griekenland is een van de veiligste landen ter wereld en de kans dat u met criminaliteit te maken krijgt is dan ook klein. Toch moet u natuurlijk altijd voorzichtig zijn want ook in Griekenland is de laatste jaren het aantal diefstallen toegenomen.

Religie

De Grieks-orthodoxe kerk heeft verreweg de meeste aanhangers in Griekenland. Ongeveer 98% van de Grieken hangt dit geloof aan. Het Grieks-orthodoxe geloof is ontstaan in 1054 toen patriarchen uit het oosten het geza van de Paus niet langer erkenden.

Reisdocumenten

Paspoort/ Europese identiteitskaart

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visa

Voor een vakantie is geen visum nodig.

Gezondheid

Vaccinaties

Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

(Drink)water

In Griekenland kan men slechts op sommige plaatsen kraanwater drinken. Het is echter niet bekend op welke plaatsen dit wel of niet kan en daarom wordt aangeraden om geen kraanwater te drinken. U kunt beter flessen mineraal water kopen en deze drinken.

Excursieinformatie

Sudtours organiseert voor u diverse excursies die uw vakantie nog leuker maken.

 

 

Kavala en Philippi  ca. €40,-

 

Boottocht €38,-

 

Kanotocht €73-

 

Jeepsafari €68,-

 

Eilandtour €34,-

 

 

De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving.

 

 

Kavala en Philippi

Terug in de tijd met deze bijzondere excursie. U brengt een bezoek aan het vasteland van Griekenland. Allereerst gaat u met de bus en ferry naar Kavala. De hoofdstad van Macedonie met een rijke historie. U krijgt de gelegenheid om te winkelen, de markt te bezoeken of de stad te bekijken.

 

Vervolgens rijden we naar Philippi. Deze opgravingen staan bekend als een van de oudste archeologische vondsten van Europa. Philippus II bezette hier in 356 voor Chr. een kolonie van Thassos en gaf de stad zijn naam. Philippi was de eerst Europese Christengemeente; het was een belangrijk economisch en cultureel handelscentrum en

hier treft u een combinatie aan van Griekse, Romeinse en Byzantijnse oudheid. Een Engels sprekende gids vertelt u meer over deze oude stad.

 

 

Boottocht

Zwemmen, zonnen en vooral genieten van het uitzicht op zee terwijl u lekker uitrust. U ziet de kust van het zuiden van Thassos, verborgen baaien, mooie rotspartijen. Kortom een dagje op en top genieten. Wie weet krijgt u ook nog een bezoekje van de dolfijnen!

 

‘s Ochtends krijgt u een ontbijtje die bestaat uit brood, boter en marmalade, koffie, thee en sap. ‘s Middags krijgt u een bbq met wijn of fris.

 

Met de Agios Sotis vertrekken we uit Limenaria om langs de zuidkust te varen. Onderweg komen we langs het klooster van Archangelos en de mooie baai van Aliki. Rond het middaguur wordt u op een van de mooie stranden afgezet en heeft u de mogelijkheid om te zonnen, zwemmen of te snorkelen. Terug aan boord wordt de lunch geserveerd. U krijgt ook de mogelijkheid om kennis te maken met het lijnvissen. Al met al een heerlijk dagje op de boot.

 

 

Kanotocht

Actief door het natuurgebied!

 

De Nestos begint in het Rila gebergte in Bulgarije en mondt uit in de Aegeische zee tegenover Thassos. Het is een prachtig natuurgebied met een rijkdom aan flora waarvan sommige alleen in de Nestos delta groeien. Reigers, aalscholvers en bonte libelles geven kleur aan dit paradijs. Ook leven hier wilde paarden.

De tocht loopt vanaf  Stavroulopolis tot aan het dorp Toxotos.  Onder ervaren begeleiding peddelt u over een stuk van20 km, de stroming van de rivier helpt u van de omgeving te genieten. Onderweg wordt u een eenvoudige lunch aangeboden.

 

Als herinnering ontvangt u aan het eind van deze tocht een foto CD met opnamen van de kanotocht., die een begeleider maakt.

 

 

Jeepsafari

Een onvergetelijke ervaring! Met een kleine groep jeeps kunt u het eiland Thassos ontdekken. U gaat plaatsen bezoeken die u zelf niet makkelijk kunt bereiken.

U bezoekt de marmer opgravingen, u gaat naar de hoogste top van het eiland “ de Ipsarion” waar u van een adembenemend uitzicht kunt genieten en het spookstadje Kastro. In Kastro hebben we een koffiepauze in de enige taverne (onder de kerk) van het stadje. Maar dit is nog niet alles, de jeepsafari brengt u ook naar de watervallen van Kastro en het meer van Maries.

Als u het binnenland van Thassos niet heeft gezien, heeft u Thassos maar half beleefd.

Inclusief: lunch (sandwich)

 

 

Eilandtour

Ontdek Thassos, de smaragd van de Aegeisch Zee, een van de mooiste en groenste eilanden van Griekenland, welke is bewoond sinds 20 000 BC.

Begeleid door een professionele gids verkent u het eiland en zij vertelt u over de historie, legendes en bewoners.

U bezoekt de eerste hoofdstad van het eiland, Theologos. Hier bezoekt u de oude kerk van Saint Demetrius gebouwd in 1803 met zijn mooie uitgesneden houten ingang tot heilig gebied. U krijgt de gelegenheid om het folklore museum, een mooi traditioneel gebouw met exposities uit het verleden te bezoeken. We bezoeken ook een schoenmaker die zelf met de hand leren slippers en sandalen maakt in alle kleuren tegen zeer scherpe tarieven.

Vervolgens bezoekt u het Byzantijnse klooster van Archangelos in het zuiden, die nog bewoont wordt door nonnen met een mooi uitzicht over een baai en de Berg Athos op het vaste land.

Daarna is Aliki aan de beurt met een dubbele baai van uitzonderlijke schoonheid en historie. Hier ziet u oude tempels met erotische graffiti, oude marmer opgravingen, basilieken en romeinse begraafplaats.

Van daaruit gaan we naar Panagia, bekend om zijn bronnen, de grootste kerk van Thassos opgedragen aan de maagd Maria, de traditionele huizen, de locale honing en olijven fabriek.

De laatste stop is in Thassos stad (Limenas) daar bezoekt u de archeologische opgraving de Agora en de oude haven.

De manier om de mooiste plekken van het eiland te zien.

Vluchtinformatie
U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Kavala. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Vertrekdagen
De vluchten naar Kavala vertrekken donderdag.

De transfer
De transfer is inclusief indien u ook de accommodatie bij Sudtours geboekt heeft. De transfertijden zijn als volgt:
Potos – ongeveer 145 minuten
Thassos-Stad – ongeveer 85 minuten
Limenaria – ongeveer 125 minuten
Skala Potamias – ongeveer 100 minuten
Golden Beach – ongeveer 95 minuten
Prinos – ongeveer 100 minuten
Skala Panagias – ongeveer 95 minuten
Skala Rachoni – ongeveer 85 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Thassos deze week
 
woensdag
24-1
donderdag
25-1
vrijdag
26-1
zaterdag
27-1
zondag
28-1
maandag
29-1
dinsdag
30-1
Min 1 -2 -3 -2 -1 -1 0
Max 7 7 8 7 9 10 11
Windrichting: NO NO NO NO NO ZO N
Windkracht: 4 3 2 2 3 2 2
Zonkans 60% 70% 70% 60% 50% 60% 57%
Neerslagkans 0% 2% 0% 0% 5% 5% 7%
Weersverwachting Thassos volgende week
 
woensdag
31-1
donderdag
1-2
vrijdag
2-2
zaterdag
3-2
zondag
4-2
maandag
5-2
dinsdag
6-2
Min 1 3 6 5 4 4 4
Max 12 13 12 11 11 11 12
Windrichting: ZW Z Z N NW ZW ZO
Windkracht: 2 2 2 3 3 3 3
Zonkans 52% 40% 30% 32% 37% 32% 37%
Neerslagkans 10% 32% 55% 47% 40% 47% 50%
Klimaat Thassos
Plattegrond

Soort verblijf

Plaatsinformatie

Streekinformatie

Landinformatie

Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen