Voor u geselecteerd

App. Porto Antigo Residence 3,5sterrenSal - Santa Maria
vanaf €599
 

Vila Verde Resort 4sterrenSal - Santa Maria
vanaf €579
 

Hotel Pontao 3sterrenSal - Santa Maria
vanaf €599
 

Welkom in Kaapverdië!

Kaapverdië, de tropische bestemming op nog geen 8 uur vliegen! Een Caribisch, relax sfeertje, de altijd schijnende zon, het hele jaar rond de 25ºC een een diversiteit aan landschappen en culturen. Dat is Kaapverdië!. Gaat u mee het avontuur aan en verblijft u met Sudtours op deze heerlijke bestemming?

Om u kennis te laten maken met deze bijzondere eilandengroep maken we een toertje langs alle tien de eilanden. U zult merken dat deze archipel heel divers is en elk eiland een eigen karakter heeft.

We gaan van start met het een na grootste eiland van Kaapverdië;
Santo Antão. Dit bijzondere eiland kenmerkt zich door imposante bergen en groene valleien. Vooral in het noorden vindt u de groene valleien terug. Reist u af naar het zuiden, dan is de omgeving droger.

Op het kleine bergachtige eiland
São Vicente hebben de Europeanen duidelijk hun sporen nagelaten. In tegenstelling tot Santiago is dit kleine eiland juist heel Europees. U vindt hier koloniale gebouwen en ook de liefde voor Portugees voetbal is groot. Het bedrijvige stadje Mindelo heeft de grootste haven van Kaapverdië. De rest van het eiland is vrij rustig.

Santa Luzia is het enige onbewoonde eiland van de archipel. Het eiland is vooral droog. De staat heeft in 1990 Santa Luzia tot gesloten natuurreservaat verklaard.

Het volgende noordelijk gelegen eiland is
São Nicolau. Door het regenseizoen, van augustus tot november, is het eiland groen en vruchtbaar. De veeteelt en landbouwactiviteiten zijn een belangrijke inkomstenbron voor het eiland.

De strandbestemming
Sal is het volgende eiland op de kaart. Hier vindt u in tegenstelling tot de eerder genoemde eilanden, fantastische witte zandstranden. Naast een ontspannen strandvakantie, is Sal uitermate geschikt voor watersporten. Sal dankt haar naam, Ilha do Sal (eiland van het zout), aan de zoute grond. Vroeger was zout dan ook een belangrijk exportproduct.

Als we verder naar beneden afdalen komen we bij
Boa Vista, tevens een strandbestemming, maar waar het toerisme nog op een laag pitje staat. Hier vindt u een aantal, voornamelijk all inclusive resorts.

Het zuidelijk gelegen eiland
Maio is net als Sal en Boa Vista vlak. Ook Maio was vroeger belangrijk voor de zoutwinning. Op Maio komen jaarlijks vele schildpadden terug om hun eieren te leggen.

Het grootste eiland van de archipel is
Santiago. Dit kleurrijke eiland is een eiland van contrasten en de Afrikaanse sfeer is voelbaar. Naast een indrukwekkende flora en fauna, zijn er vele (katoen)plantages, maar biedt Santiago ook zwarte en witte stranden. De hoofdstad van Kaapverdië, Praia, ligt ook op Santiago.

Het mysterieuze eiland
Fogo, ook wel de zwarte parel genoemd, is vaak onzichtbaar doordat de mist om het eiland zweeft. Fogo is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Op dit moment is de vulkaan nog steeds actief. Fogo staat bekend om de katoenplantages, maar ook om de wijngaarden. De witte wijn Cha is zeker een aanrader!

Met het meest zuidelijke eiland Brava sluiten we het rondje af. Brava is bergachtig en kent een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor heeft het eiland een rijke vegetatie en zult bij een bezoek aan het eiland versteld staan van de grote hoeveelheid aan bloemen.

Wist u dat…het verhaal gaat dat Kaapverdië het laatste ‘werk’ is van God tijdens het scheppen van de aarde? Na het handen wassen schudde God zijn handen uit en de 10 druppels die hiervan af zijn gekomen vormen samen de archipel Kaapverdië.  

Reisleiding
In Kaapverdië is geen reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelssprekende vertegenwoordiger.

MEER OVER KAAPVERDIË
Algemeen


Geografische ligging (plattegrond)

Kaapverdië ligt in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Senegal. De hoofdstad van de archipel is Praia. Praia ligt op het eiland Santiago.

Taal

De officiële taal is Portugees. Daarnaast spreekt de Kaapverdiaanse bevolking onderling vaak Creools, een mengeling van Portugees en Afrikaanse klanken.

Tijdsverschil

In Kaapverdië is het tijdens onze wintertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. In de zomer is het 3 uur vroeger dan in Nederland.

Klimaat

Het klimaat van Kaapverdië is tropisch en droog. Het hele jaar is het rond de 25ºC. In de maanden augustus tot en met november is sprake van een 'regenseizoen' met beperkte regen. Dit seizoen is dus zeker niet te vergelijken met bijvoorbeeld de moessonregen in Thailand.

Bevolking

De inwoners van Kaapverdië zijn een mix van Europeanen en Afrikanen. Deze mix is ontstaan sinds de Portugezen in 1462 de archipel ontdekten. Zij schatten Kaapverdië wegens de ligging heel waardevol in en startten hier de kolonisatie. Vanuit Afrika brachten zij slaven naar Kaapverdië. In de loop der jaren zijn diverse volkeren met elkaar vermengd.

Religie

Rooms-Katholiek is het belangrijkste geloof op de Kaapverdische Eilanden. Ongeveer 96% van de Kaapverdianen is Rooms-Katholiek. Circa 3% van de bevolking is protestant.

Reisdocumenten/visum

Je dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog geldig is. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een visum. Dit visum wordt door Sudtours, via het lokale agentschap geregeld. Sudtours dient hiervoor over de volgende gegevens te beschikken:
- paspoortnummer
-afgiftedatum paspoort
-vervaldatum paspoort
- geboorteplaats
- nationaliteit
Het is belangrijk dat u bovenstaande gegevens direct na boeking aan ons doorgeeft. Maakt u een boeking binnen 5 dagen naar Kaapverdië? Neemt u dan telefonisch contact met ons op.
Het aanvragen van het visum is uw eigen verantwoordelijkheid. Bij het niet (volledig) of te laat aanleveren van de gegevens zijn wij niet aansprakelijk. In dat geval zijn de kosten voor uw eigen rekening.

 

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisinformatie

De vliegtijd naar Sal, Kaapverdische Eilanden, bedraagt ca. 8 uur. Op dinsdag en zaterdag biedt Sudtours u de mogelijkheid om met transavia.com naar Sal te reizen.

Vaccinaties

Vaccinaties voor de Kaapverdische Eilanden zijn niet verplicht. Inentingen voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Voor de meest actuele informatie kunt u het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR.nl) raadplegen.

Geldzaken

De munteenheid van Kaapverdië is de Kaapverdische escudo. 100 escudo is ongeveer € 1,-. Het is mogelijk om met buitenlandse pinpassen in Kaapverdië geld op te nemen bij alle Western Union banken. Deze zijn onder andere gevestigd in Santa Maria en op de luchthaven van Sal. Bij sommige banken is het mogelijk om met uw Mastercard Creditcard te pinnen. Daarnaast raden wij u aan om voldoen contant geld bij u te hebben. Het beste kunt u uw geld wisselen bij banken en op de luchthaven middels traveller cheques of opnemen met een credit card (VISA).

Toeristenbelasting

Op Kaapverdië is het vanaf 16 jaar verplicht om toeristenbelasting te betalen. Dit bedraagt ongeveer € 2,- per persoon per nacht (tot max. ca. € 20,-) en dien je bij aankomst in je accommodatie te betalen.

Elektriciteit

De voltage in Kaapverdië is 230 Volt. U heeft geen verloopstekker nodig.

Eten en drinken

In Kaapverdië kunt u ook naast uw accommodatie heel goed buiten de deur eten. Op Sal vindt u bijvoorbeeld veel leuke en gezellige restaurants met een uitgebreide menukaart. U heeft de keuze uit onder andere de lokale specialiteiten en visgerechten, maar ook Internationale gerechten staan op de menukaart. Een aanrader is de lokale specialiteit Cachupa. De lokale drank is Grogue (rum van rietsuiker) en Ponche (Grogue met suiker). Probeert u ook eens de witte wijn van Fogo; Cha.

Het water van Kaapverdië is niet zoals u in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Wij adviseren u om gebottelde flessen water in de supermarkt of bij uw accommodatie te kopen.

Veiligheid/criminaliteit

Kaapverdië kent weinig criminaliteit. Het is veilig in de toeristische gebieden. Let wel altijd goed op uw spullen, net zoals u dat in Nederland doet. Het is aan te raden om tijdens uw verblijf in Kaapverdië waardevolle spullen op te bergen in een kluisje op uw kamer of bij de receptie van uw accommodatie.

Aankomst luchthaven/reisleiding

Bij aankomst op de luchthaven wordt u door onze vertegenwoordiging verwelkomd en geeft u verdere informatie. Ook krijgt u direct uw welkomstenvelop mee waarin alle benodigde informatie staat. Let op; Sudtours heeft geen Nederlandstalige reisleiding op Sal, Kaapverdië.

Medische zorg in het buitenland

Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.

Weer
Weersverwachting Kaapverdië deze week
 
dinsdag
12-12
woensdag
13-12
donderdag
14-12
vrijdag
15-12
zaterdag
16-12
zondag
17-12
maandag
18-12
Min 21 21 20 21 21 21 21
Max 28 27 26 26 27 28 28
Windrichting: NO NO NO NO NO NO NO
Windkracht: 5 5 5 5 5 5 5
Zonkans 80% 70% 65% 60% 55% 55% 60%
Neerslagkans 0% 0% 5% 0% 0% 0% 0%
Weersverwachting Kaapverdië volgende week
 
dinsdag
19-12
woensdag
20-12
donderdag
21-12
vrijdag
22-12
zaterdag
23-12
zondag
24-12
maandag
25-12
Min 21 21 21 21 22 22 21
Max 28 28 28 29 29 28 28
Windrichting: NO NO NO NO NO NO NO
Windkracht: 5 5 5 5 5 5 5
Zonkans 65% 60% 55% 55% 50% 60% 55%
Neerslagkans 0% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
Klimaat Kaapverdië
Plattegrond

Soort verblijf

Streekinformatie

Landinformatie

Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen