Voor u geselecteerd

App. Residence Patio Antigo 3sterrenSal - Santa Maria
vanaf €529
 

Hotel Morabeza 4sterrenSal - Santa Maria
vanaf €1019
 

App. Leme Bedje 3sterrenSal - Santa Maria
vanaf €549
 

Vakantie op Sal!

 

Ontdek Sal!

Sal is hét eiland voor een ontspannen strandvakantie. Bij aankomst wordt u direct overmeesterd door het "no stress" motto. De vriendelijke bevolking heet u van harte welkom, de ideale start voor een heerlijke relaxvakantie. Op nog geen half uur rijden van de luchthaven arriveert u bij uw hotel of appartement in Santa Maria. Strijkt u gelijk neer op uw handdoekje op het strand of kiest u ervoor om Santa Maria met haar gezellig gekleurde huisjes te ontdekken? Laat u in ieder geval meenemen naar tropische sferen en geniet!

MEER OVER SAL
Algemeen


Geografische ligging (plattegrond)

Kaapverdië ligt in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Senegal. De hoofdstad van de archipel is Praia. Praia ligt op het eiland Santiago.

Taal

De officiële taal is Portugees. Daarnaast spreekt de Kaapverdiaanse bevolking onderling vaak Creools, een mengeling van Portugees en Afrikaanse klanken.

Tijdsverschil

In Kaapverdië is het tijdens onze wintertijd 2 uur vroeger dan in Nederland. In de zomer is het 3 uur vroeger dan in Nederland.

Klimaat

Het klimaat van Kaapverdië is tropisch en droog. Het hele jaar is het rond de 25ºC. In de maanden augustus tot en met november is sprake van een 'regenseizoen' met beperkte regen. Dit seizoen is dus zeker niet te vergelijken met bijvoorbeeld de moessonregen in Thailand.

Bevolking

De inwoners van Kaapverdië zijn een mix van Europeanen en Afrikanen. Deze mix is ontstaan sinds de Portugezen in 1462 de archipel ontdekten. Zij schatten Kaapverdië wegens de ligging heel waardevol in en startten hier de kolonisatie. Vanuit Afrika brachten zij slaven naar Kaapverdië. In de loop der jaren zijn diverse volkeren met elkaar vermengd.

Religie

Rooms-Katholiek is het belangrijkste geloof op de Kaapverdische Eilanden. Ongeveer 96% van de Kaapverdianen is Rooms-Katholiek. Circa 3% van de bevolking is protestant.

Reisdocumenten/visum

Je dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog geldig is. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een visum. Dit visum wordt door Sudtours, via het lokale agentschap geregeld. Sudtours dient hiervoor over de volgende gegevens te beschikken:
- paspoortnummer
-afgiftedatum paspoort
-vervaldatum paspoort
- geboorteplaats
- nationaliteit
Het is belangrijk dat u bovenstaande gegevens direct na boeking aan ons doorgeeft. Maakt u een boeking binnen 5 dagen naar Kaapverdië? Neemt u dan telefonisch contact met ons op.
Het aanvragen van het visum is uw eigen verantwoordelijkheid. Bij het niet (volledig) of te laat aanleveren van de gegevens zijn wij niet aansprakelijk. In dat geval zijn de kosten voor uw eigen rekening.

 

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisinformatie

De vliegtijd naar Sal, Kaapverdische Eilanden, bedraagt ca. 8 uur. Op dinsdag en zaterdag biedt Sudtours u de mogelijkheid om met transavia.com naar Sal te reizen.

Vaccinaties

Vaccinaties voor de Kaapverdische Eilanden zijn niet verplicht. Inentingen voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Voor de meest actuele informatie kunt u het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR.nl) raadplegen.

Geldzaken

De munteenheid van Kaapverdië is de Kaapverdische escudo. 100 escudo is ongeveer € 1,-. Het is mogelijk om met buitenlandse pinpassen in Kaapverdië geld op te nemen bij alle Western Union banken. Deze zijn onder andere gevestigd in Santa Maria en op de luchthaven van Sal. Bij sommige banken is het mogelijk om met uw Mastercard Creditcard te pinnen. Daarnaast raden wij u aan om voldoen contant geld bij u te hebben. Het beste kunt u uw geld wisselen bij banken en op de luchthaven middels traveller cheques of opnemen met een credit card (VISA).

Toeristenbelasting

Op Kaapverdië is het vanaf 16 jaar verplicht om toeristenbelasting te betalen. Dit bedraagt ongeveer € 2,- per persoon per nacht (tot max. ca. € 20,-) en dien je bij aankomst in je accommodatie te betalen.

Elektriciteit

De voltage in Kaapverdië is 230 Volt. U heeft geen verloopstekker nodig.

Eten en drinken

In Kaapverdië kunt u ook naast uw accommodatie heel goed buiten de deur eten. Op Sal vindt u bijvoorbeeld veel leuke en gezellige restaurants met een uitgebreide menukaart. U heeft de keuze uit onder andere de lokale specialiteiten en visgerechten, maar ook Internationale gerechten staan op de menukaart. Een aanrader is de lokale specialiteit Cachupa. De lokale drank is Grogue (rum van rietsuiker) en Ponche (Grogue met suiker). Probeert u ook eens de witte wijn van Fogo; Cha.

Het water van Kaapverdië is niet zoals u in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Wij adviseren u om gebottelde flessen water in de supermarkt of bij uw accommodatie te kopen.

Veiligheid/criminaliteit

Kaapverdië kent weinig criminaliteit. Het is veilig in de toeristische gebieden. Let wel altijd goed op uw spullen, net zoals u dat in Nederland doet. Het is aan te raden om tijdens uw verblijf in Kaapverdië waardevolle spullen op te bergen in een kluisje op uw kamer of bij de receptie van uw accommodatie.

Aankomst luchthaven/reisleiding

Bij aankomst op de luchthaven wordt u door onze vertegenwoordiging verwelkomd en geeft u verdere informatie. Ook krijgt u direct uw welkomstenvelop mee waarin alle benodigde informatie staat. Let op; Sudtours heeft geen Nederlandstalige reisleiding op Sal, Kaapverdië.

Medische zorg in het buitenland

Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.

Excursieinformatie

Ter plaatse kunt u diverse excursies reserveren. Hieronder staan een aantal voorbeelden vermeld:
- Avontuurlijk Sal ca. € 30,- p.p.
- Submarine Neptunes ca. € 30,- p.p.
- Catamaran ca. € 70,- p.p.
- Bezoek de schildpadden ca. € 49,- p.p.
- Big game fishing ca. € 300,- per boot.
- Shark Tour ca. € 35,- p.p.
- Bezoek aan andere eilanden vanaf ca. € 160,- p.p.

De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving.

Avontuurlijk Sal

In 4 uur tijd maakt u kennis met uw vakantiebestemming Sal! Als eerste brengt u een bezoek aan Palmeira, een klein vissersplaatsje. Vervolgens gaat het avontuur beginnen. De tocht gaat verder in noordelijke richting naar Buracona, de duikspot van het eiland, én het natuurwonder het ‘Blauwe oog’. Op weg terug naar het zuiden komt u langs Terra Boa, de vruchtbare grond van Sal en ziet u misschien wel voor het eerst in uw leven een Fatamorgana, spectaculair! De excursie wordt afgesloten met een bezoek aan Salinas, de zoutmijnen bij het schilderachtige dorpje Pedra de Luma.

Submarine Neptunus

Altijd eens een kijkje onder water willen nemen zonder nat te worden? Sudtours biedt u de unieke kans om met de Submarine Neptunes, boot met glasbodem, de schitterende onderwaterwereld van Kaapverdië te ontdekken. Naast kleurrijke vissen zult u ook gezonken wrakken op de bodem zien liggen. Wie weet heeft u geluk en ziet u ook een schildpad of haai voorbij zwemmen!

Catamaran

De catamarantocht vertrekt uit de haven van Palmeira. U vaart richting Monte Leão en u komt langs de “slapende leeuw”, het eiland dat voor de kus van Sal ligt. Bij de baai van Murdeira laat de schipper het anker zakken en is het tijd voor zwemmen, snorkelen of lekker relaxen aan boord. Aan het einde van de tocht keert de catamaran terug naar Palmeira en heeft u genoten van een ontspannend dagje aan boord.

Bezoek de schildpadden

Op Sal komen schildpadden om eieren te leggen. Sal behoort zelfs tot een van de belangrijkste en gewilde plekken voor de schildpadden in de Atlantische Oceaan. Wilt u meer weten over de schildpadden; hoe ze leven, waarom ze naar Sal komen, etc.? Dan is deze excursie een aanrader! Een gids neemt u mee naar de broedplek van de schildpadden en leert u alles over dit bijzondere dier.

Big game fishing 

Bent u een vis fanaat en wilt u eens een big game fishing meemaken? Pak dan nu uw kans en trek er op uit om in de Atlantische Oceaan een vis aan de haak te slaan. Wie weet brengt u een grote tonijn of zwaardvis mee naar huis.

Shark Tour

Altijd al een dare devil geweest en op zoek naar spanning en sensatie? Ga dan mee op zoek naar zandtijgerhaaien. De zandtijgerhaaien zien er eng uit, maar zijn verlegen en vallen niet aan. Ze noemen ze ook wel de vegetarische haai.

Bezoek aan andere eilanden

Bent u na het lezen over Kaapverdië nieuwsgierig geworden naar de de andere bijzondere eilanden? Het is mogelijk om met Sudtours een excursie te boeken. Wat dacht u van een bezoekje aan de andere strandbestemming Boa Vista, altijd gezellige São Vicente of het mystieke vulkaaneiland Fogo?

Duiken

De onderwaterwereld voor de kust van Sal is bijzonder. Wilt u de (tropische) vissen een keer tijdens de vakantie dichtbij bekijken? Via On Pro Travel Solutions kunt u diverse duikpakketten samenstellen. Heeft u interesse, vraag dan ter plaatse aan de lokale vertegenwoordiging om de mogelijkheden.

Vluchtinformatie
Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Sal. Deze vlucht duurt ongeveer 6 uur. Houdt er rekening mee dat je op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt. Indien je een tussenlanding hebt duurt de vlucht langer dan 6 uur. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.

Vertrekdagen zomer
De vluchten naar Sal vertrekken op woensdag.

Vertrekdagen winterzon
De vluchten naar Sal vertrekken op dinsdag en zaterdag.


De transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sunweb hebt geboekt. De transfertijden zijn ongeveer als volgt:
Santa Maria - ongeveer 30 minuten.

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer exacte informatie over de vliegreis zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij verwijzen wij je naar reisinformatie –de vliegreis op deze site.
Weer
Weersverwachting Sal deze week
 
woensdag
24-1
donderdag
25-1
vrijdag
26-1
zaterdag
27-1
zondag
28-1
maandag
29-1
dinsdag
30-1
Min 19 19 19 19 20 19 19
Max 28 28 28 28 26 28 28
Windrichting: NO NO NO NO NO NO NO
Windkracht: 5 5 5 5 5 5 5
Zonkans 90% 85% 80% 70% 65% 75% 70%
Neerslagkans 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0%
Weersverwachting Sal volgende week
 
woensdag
31-1
donderdag
1-2
vrijdag
2-2
zaterdag
3-2
zondag
4-2
maandag
5-2
dinsdag
6-2
Min 19 20 19 19 19 19 19
Max 28 27 26 26 26 27 27
Windrichting: NO NO NO NO NO NO NO
Windkracht: 5 5 5 5 5 5 5
Zonkans 65% 60% 80% 65% 70% 60% 65%
Neerslagkans 0% 0% 0% 0% 0% 20% 5%
Klimaat Sal
Plattegrond

Soort verblijf

Plaatsinformatie

Streekinformatie

Landinformatie

Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen