Voor u geselecteerd

App. Park Plaza Verudela 4sterrenIstrië - Pula
vanaf €584
 

App. Horizont 2,5sterrenIstrië - Pula
vanaf €439
 

App. Verudela Beach 3sterrenIstrië - Pula
vanaf €464
 

Wauw. Pula is echt een sfeervolle, gezellige en ontzettend mooie stad vol historie. De oudste vondsten in dit meest zuidelijke deel van het Kroatiësche schiereiland zijn maar liefst 80.000 jaar oud. De ligging van Pula is dus al zo lang ideaal als woonplek. De omringende heuvels geven bescherming tegen de hevige winterstormen, de haven heeft ook een mooie beschutte plek en als klap op de vuurpijl is de monding ook nog eens breed genoeg voor grote schepen. Geen wonder dat Pula een belangrijke plek is voor het toerisme, de handel en de industrie.

Pula door de jaren heen
Pula is de oudste stad van de Oost-Adriatische kust. Het is de stad niet altijd voor de wind gegaan, maar de stad heeft elke tegenslag overleefd. Niet zo heel gek als de legendarische Hercules je beschermheer is. De eerste vermeldingen over Pula gaan over de Griekse, en eveneens legendarische Argonauten die een stad stichtten. Zoals in zoveel plaatsen zijn de Romeinen hier ook jarenlang de baas geweest, net al de kolonisten uit Venetië. In de tussentijd en in de jaren hierna is de stad meerdere keren geplunderd. Pas toen Istrië bij Oostenrijk kwam, begon de verandering. In 1853 begon de wederopbouw van Pula.

Prachtig in Pula
Na al die plunderingen, gevechten en slagen is het eigenlijk een wonder dat Pula nog zo rijk is aan historische monumenten. De grootste bezienswaardigheid is ongetwijfeld keizer Augustus’ amfitheater uit de eerste eeuw na Christus. Tegenwoordig kun je de arena nog steeds bezoeken voor voorstellingen, al is het dan nu zonder bloed. In de zomermaanden zijn hier opera-, toneelvoorstellingen, zelfs rockconcerten en ook wordt hier het Kroatische filmfestival gehouden. Ook de tempel van keizer Augustus staat ook nog overeind, al is het jaren geleden onder de christelijke Byzantijnen omgebouwd tot kerk.

Nog meer moois in Pula
Ben je nog op zoek naar een fotogeniek plekje in Pula en heb je de mooie haven al gezien? Ga dan zeker naar de Herculespoort, de Tweelingpoort, de Mariakapel of -naast al deze bezienswaardigheden- nog nieuwe Kathedraal uit 1640. Eigenlijk heeft Pula teveel mooie plekjes om op te noemen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de goede restaurants, mooie musea en de schitterende omgeving. Genoeg te zien, genoeg te beleven.

MEER OVER PULA
Excursieinformatie

* DE ISTRISCHE HEUVELTOPPEN – 350 kn (ca. 45 euro) per persoon* (Deze excursie is mogelijk vanuit Porec, Umag, Pula, Medulin en Banjole)

Historie en cultuur

Geinspireerd door oude legendes kun je de geheimen van Motovun en Oprtalj gaan ontdekken, kleine, uit steen gehouwen stadjes, gelegen op de groene heuveltoppen in de buurt van het Motovunse bos! In het binnenland van Istrië zijn veel oude stadjes met forten en kastelen die op heuveltoppen liggen. Volgens de legende woonden er ooit reuzen in de vallei van de Mirna rivier. Ze waren zo groot, dat ze makkelijk konden helpen bij de bouw van de stadjes, de gereedschappen het het bouwmateriaal zetten ze zomaar even op de heuveltop :-) Je gaat dus 2 van deze, door de reuzen gebouwde, stadjes bezoeken, en wel Motovun en Oprtalj.

Motovun is een monumentaal complex op de top van een 277 meter hoge heuvel met een onvergetelijk uitzicht op de vallei van de Mirna rivier en het Motovunse bos. In Motovun vindt je een schat aan culturele en historische monumenten,  de oudste daarvan stammen uit de 12e eeuw. Sommige wetenschappers beweren dat Motovun op een kruispunt van de energiemeridianen van de aarde ligt, de zogenaamde drakenstromen, die zorgen voor positieve levensenergie, ontspanning, rust en spiritualiteit. Dat kan best de reden zijn, dat Motovun 1 van de meest populaire bestemmingen is in Istrië! Na Motovun brengt een smalle weg je naar een ander stadje, Oprtalj, het meest pittoreske stadje in Noord-Istrië. Het was ooit een fort met hoge stadsmuren, maar later werden de huizen op de ruines van de stadsmuren gebouwd, zodat alleen de stadspoorten nu nog zichtbaar zijn, echter die staan nu dus tussen de huizen in. Iedere stap geeft je een gevoel van historie en even waan je je in de sfeer van heel lang geleden. De wandeling door Oprtalj eindigt in een traditionele herberg, waar je autochtone Istrische specialiteiten kunt proeven.

Inclusief: transfers, reisleiding (Engels) en proeverij van autochtone Istrische specialiteiten

* VISPICKNICK – 220 kn (ca. 35 euro) per persoon* (Deze excursie is mogelijk vanuit Porec en Umag)

Genieten aan de Istrische kust en bezoek aan Rovinj

Een geweldig leuke manier om de Istrische kust te leren kennen! Deze boottocht brengt je langs indrukwekkende rotspartijen, zanderige baaien, en kristalhelder water. Onderweg wordt in een mooie baai het anker uitgegooid en kan je zwemmen of snorkelen, of je blijft aan dek in de zon liggen. Na deze stop ga je verder voor de lunch (bestaande uit een vis BBQ) in Rovinj,dat ook wel bekend staat als klein Venetië. Met zijn hoge herenhuizen en zijn met natuursteen bestraatte smalle straatjes, geeft deze kustplaats de indruk een spiegelbeeld te zijn van zijn Italiaanse buurstad, maar dan in het heel klein.

Inclusief: transfers, reisleiding (keuze Engels of Duits), boottocht en lunch

* VENETIË  – 520 kn (ca. 70 euro) per persoon** (Deze excursie is mogelijk vanuit Porec, Umag, Pula, Medulin en Banjole)

Interessante historie

Venetië is zonder twijfel 1 van de beroemdste en meest romantische steden van de wereld en daarom ook een zeer geliefde bestemming. Een boottocht van slechts 2,5 uur brengt je naar het geweldige Venetië. Een bezoek aan deze stad maakt je vakantie echt tot een spectaculaire belevenis. Venetië ontstond al in de 5e eeuw en breidde zich langzaam uit over 118 eilandjes, waardoor je de indruk krijgt, dat de stad op het water drijft. Venetië werd in de 10e eeuw de sterkste staat ter zee. De hele stad is een meesterstuk van architectuur en kunstwerken van beroemde kunstenaars zoals Titian, Tintoretto en Giorgione, tref je zelfs in de kleinste gebouwen aan. In de middag van deze excursie heb je genoeg vrije tijd voor individuele activiteiten, voor de lunch, en om met een gondel of een watertaxi door de stad te varen.

Inclusief: transfers, reisleiding (keuze Engels of Duits), dagkaart voor de boot naar Venetië

Verplicht: je ID kaart of paspoort meenemen!

* DE PLITVICE MEREN  – 680 kn (ca. 90 euro) per persoon*

Geweldig natuurmonument (Deze excursie is mogelijk vanuit Porec, Umag, Pula, Medulin en Banjole)

Het Nationale park van de Plitvice meren staat sind 1979 op de UNESCO World Heritage List, als een "natuurfenomeen van een zeldzame en unieke schoonheid”. In 1949 werd het opgericht als het eerste nationale park van Kroatië, om dit adembenemende karstlandschap, een natuurverschijnsel onstaan door de oplossing van kalksteen in water, te kunnen beschermen. De serie van 16 meren, die steeds van kleur veranderen, van turquoise naar groen, grijs of blauw, is ontstaan via een natuurlijk proces van de opbouw van dammen van de steensoort traventijn. En heden ten dage is er sprake van een  een natuursymphonie van meren, watervallen en bossen met in het wild levende dieren. Bezoekers kunnen van dit zeldzame natuurfenomeen genieten, door de route van 8 kilometer, bestaande uit paden en houten bruggen, te gaan lopen, door een boottochtje te gaan maken, of rond te rijden met het electrische treintje.

De tocht door het nationale park duurt ongeveer 3,5 uur, waarna je een heerlijke maaltijd opgediend krijgt in het lokale restaurant.

Inclusief: transfers, reisleiding (keuze Engels of Duits), maaltijd en toegangskaart voor het nationale park

 

* kinderen onder de 2 jaar gratis, kinderen 2 t/m 11 jaar 50% korting

** kinderen onder de 4 jaar gratis, kinderen  4 t/m 13 jaar 50% korting

Vluchtinformatie
Je vliegt met Cityjet van Amsterdam naar Pula. Deze vlucht duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Vertrekdagen
De vluchten naar Pula vertrekken op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sunweb geboekt hebt. De transfertijden zijn als volgt:
Medulin, Banjole, Premantura en Pula - ongeveer 20 minuten
Rovinj & Vrsar - ongeveer 35 minuten
Funtana, Porec - ongeveer 45 minuten
Rabac en Umag ongeveer 55 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Pula deze week
 
woensdag
13-12
donderdag
14-12
vrijdag
15-12
zaterdag
16-12
zondag
17-12
maandag
18-12
dinsdag
19-12
Min 8 4 7 4 2 -1 -1
Max 11 12 13 10 10 9 9
Windrichting: O ZO O NO NO NO NO
Windkracht: 2 2 2 3 3 3 3
Zonkans 20% 5% 5% 40% 70% 70% 70%
Neerslagkans 85% 85% 85% 40% 5% 5% 5%
Weersverwachting Pula volgende week
 
woensdag
20-12
donderdag
21-12
vrijdag
22-12
zaterdag
23-12
zondag
24-12
maandag
25-12
dinsdag
26-12
Min -1 0 -1 1 2 1 2
Max 9 9 10 10 10 9 10
Windrichting: NO NO NO NO NO NO W
Windkracht: 3 3 3 2 3 3 2
Zonkans 65% 60% 60% 55% 55% 55% 45%
Neerslagkans 5% 10% 10% 10% 10% 10% 20%
Klimaat Pula
Plattegrond
Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen