Voor u geselecteerd

Villas Mourim 4sterrenAlgarve - Carvoeiro
vanaf €394
 

Hotel Tivoli Carvoeiro 4,5sterrenAlgarve - Carvoeiro
vanaf €869
 

Hotel Vale d’Oliveiras Quinta Resort & Spa 5sterrenAlgarve - Carvoeiro
vanaf €399
 

Vakantie in Carvoeiro, PortugalCarvoeiro is een pittoresk vissersplaatsje met witte huisjes die tegen de heuvel zijn gebouwd. De vakantiecomplexen zijn aangepast aan de omgeving waardoor het dorp zijn charmes heeft behouden. Aan de rotsachtige kust zijn verschillende kleine stranden te vinden en in de baaitjes treft u de felgekleurde vissersbootjes aan op het strand. Achter het strand bevindt zich het centrum met gezellige terrasjes, winkeltjes en prima restaurants waar heerlijke visgerechten worden geserveerd. Niet ver van het centrum treft u de door zee en wind gevormde rotsformaties van Algar Seco aan die een bezoek zeker waard zijn. Kortom, in Carvoeiro vindt u alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie.
MEER OVER CARVOEIRO
Algemeen
Geografische ligging (plattegrond)

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa en vormt samen met Spanje, Andorra en Gibraltar het Iberisch schiereiland. Het zuiden en het westen grenzen aan de Atlantische Oceaan en het noorden en het oosten van Portugal delen de grens met Spanje. Tot Portugal behoren eveneens Madeira en de Azoren, twee eilandengroepen die ten westen liggen van Marokko.

Oppervlakte afmetingen

De totale oppervlakte van Portugal is ca. 92.000 km2, dat is ruim 2,5 keer zo groot als Nederland.

Bevolking

In Portugal wonen ongeveer elf miljoen inwoners, die een redelijk gevarieerde etnische afkomst hebben, met onder andere Joodse en Moorse invloeden. De Portugezen hechten veel waarde aan familiebanden en kunnen over het algemeen omschreven worden als hoffelijk, tolerant, zachtmoedig, bescheiden, sentimenteel, nieuwsgierig en vasthoudend.

Klimaat

De kust van Portugal heeft een gematigd zeeklimaat, oftewel zonnige zomers en milde winters. De Algarve, het meest zuidelijk gelegen deel van het Portugese vaste land, heeft ondanks de ligging aan de Atlantische oceaan, een mediterraan klimaat. Dit wil zeggen; warme, droge zomers en zachte winters. De gehele kust van Portugal ondergaat een matigende invloed van de Atlantische Oceaan. In het binnenland heerst echter een ander klimaat dan dat van de kust. Hier kunnen de temperaturen in de zomer behoorlijk oplopen en kan het in de winter behoorlijk koud zijn. In het vrij noordelijk gelegen berggebied van de Serra de Estrela valt in de winters zelfs sneeuw. De Madeira- en de Azoren-archipel hebben beide een subtropisch klimaat.

Reisdocumenten

Reisdocumenten

U dient wel in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart. Uw identiteitsbewijs dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Het over de juiste reispapieren beschikken, is te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.


Visum

U heeft geen visum nodig om Portugal binnen te komen.

Gezondheid
Gezondheid

Het drinkwater is veilig, de smaak is niet altijd even lekker. Wij raden u aan drinkwater in lessen te kopen.

Pas in Portugal op met de zon, zelfs in het voor- en naseizoen kan deze verraderlijk fel zijn. Langs de kusten waait vaak een verfrissende wind waardoor de sterkte van de zon moeilijk is in te schatten. Gebruik zonnecrème met een hoge beschermingsfactor en zoek, zeker de eerste dagen, regelmatig een schaduwrijk plekje op.

Voor Portugal heeft u geen vaccinaties nodig. Wij raden u aan voor exacte gegevens uw arts, G.G.D., Schiphol vaccinatiecentrum (tel. 020 – 601 47 12) of Informatielijn voor Reizigers (tel. 0900 – 9584/ca. € 0,45 per minuut) te raadplegen.

Excursieinformatie

Je kunt ter plaatse diverse excursies reserveren. Hieronder staan een aantal voorbeelden vermeld.

- Jeepsafari: ca. €45
- Beste van het Westen/Oosten: ca. €37,50
- Waterpark Slide & Splash: ca. €20
- Boottocht: ca. €33
- Lissabon: ca. €49
- Sevilla: ca. €49
- Zoomarine: ca. €25

De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies, wegens te weinig belangstelling, niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving.

 

Het beste van het Westen
Tijdens deze excursie bezoek je per bus het westen van de Algarve. Ten eerste rijd je naar het stadje Silves dat in de heuvels ligt. 700 jaar geleden was dit de hoofdstad van het Moorse Al-Gharb. De ruïnes van de oude burcht op de heuvels boven de stad, de kathedraal en het kurkmuseum zijn absoluut een bezoekje waard. Je vervolgt de route naar Monchique langs het kuuroord met warmwaterbronnen, de Caldas de Monchique. Hier kan je genieten van de prachtige natuur, de eucalyptusbomen, kurkeiken, vijgenbomen en nog veel meer. Een bezoek aan het sfeervolle vestingstadje Lagos, een stad met een rijk historisch verleden, mag zeker niet ontbreken. Je kan hier o.a. de Gouden Kapel, de slavenmarkt en het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder bekijken. Indien je voldoende tijd hebt, kan je een bezoek brengen aan de rotsformaties van de Ponte da Piedade. In Sagres rijd je langs het fort waar Hendrik de Zeevaarder in de 15e eeuw zijn zeevaartschool vestigde. Ook Columbus heeft hier nog op school gezeten. Vervolgens rijd je door naar de Kaap St. Vincente, het meest zuidwestelijke punt van Europa. Enkel wanneer je hier geweest bent, begrijp je waarom Kaap St. Vincente ook wel 'het einde van de wereld' wordt genoemd. Kortom, tijdens deze excursie beleef je een ontspannen dag vol afwisseling!

Het beste van het Oosten
Het oostelijke deel van de Algarve staat bekend als minder toeristisch maar hier vind je juist die typisch Portugese cultuur. We starten de dag in Olhão, waar we een wandeling maken door het liefdesstraatje. Dit straatje is zo klein dat je echt met z’n 2 naast elkaar moet lopen. Olhão staat bekend om de kubushuizen en het is een traditionele vissersplaats. De lunch is inbegrepen en vindt plaats in Tavira, het kleine Venetië van Portugal.

Jeepsafari
De beste manier om het Portugese achterland te leren kennen is met een jeep via adembenemende landweggetjes. Je bezoekt dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Als je voldoende moed hebt, proef dan zeker eens het plaatselijke vuurwater. Onderweg kan je genieten van een traditionele lunch. Vergeet vooral niet je zwemkleding mee te nemen voor een verfrissende duik! De jeeps worden bestuurd door ervaren chauffeurs.

Sevilla
Sevilla is een stad vol charme, onvergetelijke architectuur en diverse culturele bezienswaardigheden. Je maakt kennis met één van de mooiste steden van Spanje. Na een busrit langs de gebouwen van Expo '92 ontdek je een prachtige 15e-eeuwse kathedraal (de derde grootste ter wereld) waar de renaissance en gotische stijl samenvloeien. Hier zie je tevens de catacombe van Christoffel Colombus. Geniet ook van het schitterende uitzicht van de prachtige Giralda-toren. Vervolgens stop je bij het koninklijke paleis van Alcazar. Hierna ga je op verkenning door de kleine, smalle steegjes en pleintjes versierd met kleurrijke bloemen in de oude Joodse stadswijk Santa Cruz. Vervolgens breng je nog een bezoek aan het Plaza de España met z'n vele mozaïekbankjes. Een bezoek aan Sevilla is zeker de moeite waard!

Lissabon
's Ochtendsvroeg vertrek je met de bus richting het noorden naar de hoofdstad van Portugal: Lissabon. Je rijdt allereerst over de schitterende 25 april-brug, een metalen brug over de rivier de Taag met uitzicht over Lissabon en het Christus-standbeeld. Vervolgens bezoek je de wijk Belem, bekend om de lekkere kleine gebakjes 'Pasteis de Natas'. Natuurlijk bezoek je het Jeronimusklooster en vervolgens de toren van Belem en het monument van de ontdekkingstochten. Hierna bezichtig je de oude stadswijk Alfama. In de middag heb je de tijd om wat te eten en zelf op ontdekking te gaan. Kortom, dit wordt een dag om niet te vergeten! Mocht één dag niet genoeg lijken om Lissabon te ontdekken, dan heb je ook de mogelijkheid om de tweedaagse excursie te boeken.

Quarteira-markt
Op deze zigeunermarkt kan je vele koopjes vinden zoals tafelkleden, keramiek, schoenen, tassen, enzovoort. Ook een bezoekje aan de boulevard van Quarteira is zeker de moeite waard. Op de terugweg rijd je langs Villamoura, waar je een blik kan werpen op de dure zeiljachten die in de luxehaven liggen.

Zoomarine
In Zoomarine kan je dolfijnen zien dansen, zeeleeuwen zien kussen en papegaaien op een bromfiets zien rijden. Het park beschikt tevens over een zwembad, een reuzenrad en nog diverse attracties. Er is mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen. Kortom, dit wordt een fantastische dag voor jong en oud!

Waterparken
Er zijn verschillende waterparken in de Algarve te vinden, vol met glijbanen, zwembaden en ligweiden. Bij Lagoa ligt 'Slide & Splash', bekend om de 'Black Hole'. Bij Porches ligt 'Aqualand' met een gigantisch hoge glijbaan. Bij Quarteira tenslotte ligt 'Aquashow', een familiepark bekend om zijn vele dierenshows, zwembaden, glijbanen, jacuzzi's, enzovoort. 

Vluchtinformatie
U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Faro. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Zomer
Vertrekdagen

De vluchten naar Faro vertrekken op maandag, woensdag, vrijdag zaterdag en zondag.

Vertrek vanaf regionale luchthavens
Op maandag, woensdag en vrijdag kun je vertrekken vanaf Eindhoven en Rotterdam. Op maandag en vrijdag kun je vertrekken vanaf Groningen. Houd er rekening mee dat je met vertrek en/of aankomst op regionale luchthavens mogelijk op de heen -en/of terugreis een tussenlanding hebt. Het is niet mogelijk te vertrekken vanaf een regionale luchthaven indien je verblijft in Santa Luzia of in Traveira.

Winterzon
Vertrekdagen
De vluchten naar Faro vertrekken op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Vertrek vanaf regionale luchthavens
Op maandag, woensdag en vrijdag kun je vertrekken vanaf Rotterdam en Eindhoven.
Op dinsdag en zaterdag kun je ook vertrekken vanaf Brussel met Brussels Airlines.
Voor de plaatsen Santa Luzia en Tavira bieden wij alleen Amsterdam aan als vertrekluchthaven (m.u.v. boekingen inclusief autohuur).

De transfer
Quarteira - ongeveer 30 minuten
Vilamoura - ongeveer 45 minuten
Olhos d'Agua - ongeveer 45 - 60 minuten
Albufeira - ongeveer 60 - 90 minuten
Praia da Galé / dos Salgados - ongeveer 70 - 90 minuten
Armaçao de Pêra - ongeveer 90 - 120 minuten
Carvoeiro - ongeveer 105 - 120 minuten
Ferragudo - ongeveer 120 minuten
Praia da Rocha - ongeveer 120 minuten
Praia do Vau - ongeveer 130 minuten
Alvor - ongeveer 130 minuten
Lagos - ongeveer 150 - 180 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Carvoeiro deze week
 
woensdag
24-1
donderdag
25-1
vrijdag
26-1
zaterdag
27-1
zondag
28-1
maandag
29-1
dinsdag
30-1
Min 6 8 7 7 9 9 9
Max 17 16 16 17 17 17 17
Windrichting: Z W NW N O O O
Windkracht: 3 4 4 4 4 4 3
Zonkans 75% 45% 80% 85% 80% 75% 75%
Neerslagkans 0% 40% 0% 0% 0% 5% 5%
Weersverwachting Carvoeiro volgende week
 
woensdag
31-1
donderdag
1-2
vrijdag
2-2
zaterdag
3-2
zondag
4-2
maandag
5-2
dinsdag
6-2
Min 8 8 9 7 7 8 8
Max 17 17 17 16 16 16 16
Windrichting: NO W N O O NO O
Windkracht: 3 3 3 4 3 4 4
Zonkans 75% 80% 75% 80% 80% 75% 70%
Neerslagkans 0% 5% 5% 5% 5% 10% 5%
Klimaat Carvoeiro
Plattegrond
Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen