Voor u geselecteerd

Hotel Cabo de Gata 4sterrenAndalusië - Cos.. - Almería
vanaf €329
 

Hotel Cabogata Mar Garden 4sterrenAndalusië - Cos.. - Almería
vanaf €334
 
Almería is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Almería. Vanaf Almería kunt u een bezoek brengen aan de kust; Costa de Almería. Hier vindt u de populaire badplaatsen Aguadulce en Roquetas de Mar.  
MEER OVER ALMERÍA
Algemeen
Geografische ligging (plattegrond)

Spanje is gelegen in het zuidwesten van Europa en vormt samen met Portugal, Andorra en Gibraltar het Iberisch schiereiland. Het noorden ligt tegen Frankrijk en Andorra en het noordwesten tegen de Atlantische Oceaan.

Ten oosten van Spanje ligt de Middellandse Zee. Het zuiden grenst aan de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en heeft een klein grensgedeelte met Gibraltar. Het westen deelt de grens met Portugal en deels aan de Atlantische Oceaan.

Tot Spanje behoren de eilandengroepen Balearen (gelegen in de Middellandse Zee) en de Canarische Eilanden (gelegen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko). De laatste twee kleine gebieden die onder het Spaans grondgebied vallen zijn de twee enclaves Ceuta en Melilla die in het noorden van Marokko zijn gelegen.<


Oppervlakte afmetingen

Spanje is 506.000 km2 groot, waarmee het twaalf keer zo groot als Nederland is.


Typisch Spaans

Tijd is volkomen onbelangrijk voor de Spanjaard omdat het een begrenzing van zijn vrijheid is en dat vindt hij ‘niet leuk’. Onthoud hierbij het woord mañana, een essentieel onderdeel van het Spaanse vocabulaire. Het betekent ‘morgen’ of ‘morgen of overmorgen’, ‘overovermorgen’, ‘volgende week’, ‘over twee weken’, ‘volgende maand’, ‘waarschijnlijk volgende maand’, ‘volgend jaar’, ‘misschien volgend jaar’, ‘later’, ‘ooit’, ‘nooit’.


Klimaat

Het klimaat in Spanje varieert per regio. De Costa’s aan de oostkust van Spanje en de Balearen, de eilandengroep ten oosten van het vasteland, hebben een mild zeeklimaat. De Costa del Sol kent veel zonuren en kan in de zomermaanden goed warm zijn. Op de Canarische Eilanden heerst een tropisch klimaat, waardoor het gedurende het gehele jaar aangenaam is.
De mensen
Religie

Het grootste deel van de Spaanse bevolking is Rooms-Katholiek.
Reisdocumenten
Voor uw verblijf in Spanje/de Canarische Eilanden dient u in bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort of Europese identiteitskaart. Indien u niet in het bezit bent van een van deze grensdocumenten raden wij u aan informatie te verschaffen bij de Spaanse ambassade in Den Haag.


Visum

U heeft geen visum nodig om Spanje binnen te komen.
Gezondheid
Voor Spanje en de Canarische Eilanden heeft u geen vaccinaties nodig. Wij raden u aan voor exacte gegevens uw arts, G.G.D., Schiphol vaccinatiecentrum (tel. 020 – 601 47 12) of Informatielijn voor Reizigers (tel. 0900 – 9584/ca. € 0,45 per minuut) te raadplegen.


Het drinkwater is veilig, de smaak is niet altijd even lekker. Wij raden u aan drinkwater in flessen te kopen.


Pas in Spanje op met de zon, zelfs in het voor- en naseizoen kan deze verraderlijk fel zijn. Langs de kusten waait vaak een verfrissende wind waardoor de sterkte van de zon moeilijk is in te schatten. Gebruik zonnebrandolie met een hoge beschermingsfactor en zoek, zeker de eerste dagen, regelmatig een schaduwrijk plekje op.
Excursieinformatie

Sierra Nevada
Dit is een excursie waarbij u in één dag de verschillende landschappen van Almería kunt bewonderen. Deze prachtige natuurtrip voert ons langs de ongerepte natuur van de hoogste gebergsketen van Spanje. Door de broeikassen, het typische landschap van Almería, bereiken we de druivenstreek en de wijnstreek, om zo door het natuurpark van de Sierra Nevada verder te steigen tot we aankomen aan Puerto de la Ragua. Puerto de la Ragua ligt op een hoogte van 2000 m en is daarmee het hoogste punt, waar we ten volle kunnen genieten van de schoonheid van deze streek en de frisse berglucht. Vandaar nemen we de weg naar beneden richting Guadix, waar we de trogloditas of de grotwoningen gaan bezoeken. Na het gastvrije onthaal in éen van deze verrassende woningen en wat vrije tijd om foto’s te nemen, heeft u de mogelijkheid om te genieten van een typische maaltijd (niet ingebrepen). Na de lunch begeven we ons dan terug naar Roquetas de Mar. We nemen hiervoor een andere weg. Door de Sierra de Gador komen we aan in  de vallei van de Andarrax met zijn talrijke sinaasappelbomen en komen zo aan in Alhabia, waar we een artisanale pottenbakkerij bezoeken, waar u het hele process van keramiek  ziet. Eerst is er een demonstratie van het pottendraaien en men kan ook zien hoe het aardewerk wordt getekend, gekleurd en gebakken om uiteindelijk verkocht te worden. Om terug te keren naar het vakantie-oord van Roquetas de Mar moeten we nog de de enige woestijn  van Europa of de woestijn van Tabernas doorkruisen. Dit ongerepte natuurgebied is wereldbekend om zijn meer dan 250 westernfilms die gedraaid werden tijdens de jaren 60 en 70. Vertrek is om circa 08.30 uur en we zijn terug tussen 18.00 uur en 19.00 uur.

Granada City tour
Een uitstap die de liefhebber van cultuur zeker niet mag missen! Granada is de stad van duizend-en-één nachten. Geniet van vrije tijd in het centrum van Granada. Daar kunt u de winkeltjes bezoeken van het Alcaicería, of een bezoek brengen aan de koninklijke kapel of de kathedraal (niet inbegrepen). In Granada heeft u ook de mogelijkheid om lekker iets te eten (niet inbegrepen) vooraleer we terugrijden.

Cabo de Gata / San Jose
Deze trip is een aanrader voor iedereen die houdt van de wilde natuur! Langs de hoofdstad van Almería rijdt u naar het natuurpark van Cabo de Gata, waar  u een hele dag gaat doorbrengen in één van de prachtigste natuurparken van Spanje, bekend om zijn vulkanische landschappen, vergeten vissersdorpjes, eenzame baaien en prachtige natuur. Eerst brengen we een bezoek aan het interactief centrum van Cabo de Gata, waar u alles zal leren ivm het ontstaan van en het leven in Cabo de Gata. Daar zult u ook zien waarom Cabo de Gata zo belangrijk is voor de natuur. In het natuurpark van Cabo de Gata vindt u ook de mooiste stranden van Almería terug en het is dan ook heel normaal dat u naast een bezoek aan de  jachthaven van San Jose, vrije tijd krijgt om naar hartelust te zwemmen of te snorkelen in het heldere wáter van dit prachtige natuurgebied. In Isleta de moro kunt u op een zonnig terrasje, met uitzicht op zee, genieten van een lekkere, typische paella (niet inbegrepen) en na het eten kunt u nog even nagenieten in dit gezellige vissersdorpje, waar je de vissers kunt zien zitten terwijl ze hun netten repareren. We sluiten het bezoek aan Cabo de Gata af met een stop aan de zoutmeren, waar men de flamingo’s en talrijke vogels kan observeren. Vertrek om 09.00 uur en terug tussen 18.00 uur en 19.00 uur .

Mini-Hollywood / Oasis
Als u houdt van Westernfilms, dan mag u zeker Mini-Hollywood / Oasis niet vergeten te bezoeken. Dit thema-park ligt in de prachtige en enige woestijn van Europa of de woestijn van Tabernas, wereldberoemd voor de meer dan 250 films die er gedraaid zijn tijdens de jaren 60 en 70. In dit westerndorp, dat ooit de filmset was van bekende films, zoals The good, the bad and the ugly of Once upon a time in the west kunt u zich voor een dag inleven in de far west. De mogelijkheid om Cowboy- of Indianenkleding aan te trekken, op de paarden te zitten,  de verschillende huisjes, zoals het saloon, de gevangenis of het huis van de sheriff te bezichtigen en te genieten van de drie shows, geven u de  garantie voor een dag plezier met de hele familie. Nadat u alles gezien heeft, moet u zeker nog een bezoekje brengen aan het dierenreservaat, waar u meer dan 200 dieren kunt observeren in hun natuurlijke omgeving. Vertrek om circa 09.00 uur en terug tussen 17.00 uur en 18.00 uur.


Mojacar / Cabo de Gata

Tijdens deze prachtige natuuruitstap kunt u het oostelijke gedeelte van de provincie Almería bewonderen. Onze trip gaat langs de hoofdstad Almería,  door de woestijn van Tabernas en via Sorbas, het hangende dorp, zo naar Mojacar, het witte dorpje op de flanken van de Sierra Cabrera. Mojacar, een dorpje met een heel bijzondere charme en  gebouwd in Moorse stijl, heeft voor elk wat wils. Wandel door de witte, pittoreske sraatjes met zijn winkeltjes en bazaars of geniet van een wandeling door het oude Mojacar, de erfenis van een jarenlange  geschiedenis. Doet u liever rustig aan, geniet dan van een fris drankje op een zonovergoten terrasje op de grote markt! In de vissershaven van Garrucha kunt u dan genieten van een heerlijke lunch. De terugweg voert ons langs de kust van Carboneras en nadien doorkruisen we het natuurpark van Cabo de Gata, bekend om zijn  vulkanische landschappen, zijn vergeten vissersdorpjes, zijn eenzame baaien en zijn prachtige natuur. We maken nog een fotostop aan de zoutmeren,  waar men de flamingo’s en talrijke vogels kan observeren, vooraleer we terugrijden naar onze hotels in Roquetas de Mar. Vertrek om circa 09.00 uur en terug tussen 18.00 uur en 19.00 uur.

Vicar
Houdt u van winkelen? Dan is de zigeunermarkt van Vicar ergleuk om te bezoeken! Op de grootste markt van de omgeving kunt u van alles vinden zoals lederwaren, bijouterie, artisanale producten en heel waarschijnlijk kunt u er hele goede koopjes doen in kleding of schoenen. Na bijna twee uur rondgewandeld te hebben, haalt de bus ons op om terug te keren naar onze hotels. Op de terugweg stoppen we in Almerimar,  een vakantie-oord dat zeer bekend staat om zijn golfterreinen en zijn jachthaven, dat tevens de grootste jachthaven van Andalousië is. In deze prachtige jachthaven heeft u de mogelijkheid om gezellig rond te wandelen en weg te dromen bij het zien van vele jachten. Vertrek om 09.45 uur en terug rond 14.00 uur.


Vluchtinformatie
Je vliegt met Transavia naar Almeria. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours. In Vera en Mojacar is geen reisleiding aanwezig. Vanuit Vera en Mojacar kun je geen excursies boeken.

Vertrekdagen
De vluchten naar Almeria vertrekken op:
dinsdag
woensdag: alleen in juli en augustus
zaterdag
zondag: t/m 3/9/2017

De transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sudtours geboekt hebt. De transfertijden zijn als volgt:
Aguadulce - ongeveer 30-40 minuten,
Roquetas de Mar - ongeveer 45-60 minuten
Mojacar - ongeveer 70 minuten
Vera - ongeveer 75 minuten
Almerimar - ongeveer 90-120 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.
Weer
Weersverwachting Almería deze week
 
woensdag
24-1
donderdag
25-1
vrijdag
26-1
zaterdag
27-1
zondag
28-1
maandag
29-1
dinsdag
30-1
Min 9 9 10 8 8 9 9
Max 18 17 16 15 16 17 17
Windrichting: NO ZW NW N NO NO N
Windkracht: 2 3 4 4 4 3 3
Zonkans 68% 57% 51% 64% 56% 61% 60%
Neerslagkans 2% 8% 35% 16% 31% 23% 20%
Weersverwachting Almería volgende week
 
woensdag
31-1
donderdag
1-2
vrijdag
2-2
zaterdag
3-2
zondag
4-2
maandag
5-2
dinsdag
6-2
Min 8 9 9 7 7 8 8
Max 17 17 16 16 16 16 16
Windrichting: N NO NO NO O NO NO
Windkracht: 3 3 3 3 3 3 3
Zonkans 61% 60% 62% 61% 63% 62% 61%
Neerslagkans 17% 21% 16% 17% 16% 20% 22%
Klimaat Almería
Plattegrond
Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen