Voor u geselecteerd

Hotel Samara 5sterrenEgeïsche Kust - Torba
vanaf €574
 

Hotel Paloma Family Club 3,5sterrenEgeïsche Kust - Bitez
vanaf €424
 

Hotel Natur Garden 3sterrenEgeïsche Kust - Bitez
vanaf €434
 

Egeïsche kustWaar oost en west elkaar ontmoeten!Aan de westkant van Turkije ligt de Egeïsche Zee met veel bekende Griekse eilanden en bruisende Turkse badplaatsen. De bekendste badplaatsen zijn zonder twijfel Bodrum en Kusadasi, welke een goede mix van Turkse gastvrijheid en westerse faciliteiten bieden.

Rustzoekers en natuurliefhebbers kunnen terecht in het mooie achterland en de kleinere badplaatsen met schitterende stranden. Het landschap beschikt over vruchtbare vlakten, rivieren, lage heuvels en hoge bergen.

In dit prachtige gebied liggen ook de twee belangrijkste beziens-waardigheden van Turkije. De antieke stad Efeze, de grootste opgraving van het land, die een goed beeld geeft van de woon-omstandigheden van de inwoners van lang geleden. En het natuurwonder Pamukkale, een sprookjesland van sneeuwwitte versteende watervallen omgeven door de overblijfselen van een Romeinse stad en begraafplaats.

De Egeïsche kust is de perfecte bestemming om plezier, ontspanning, cultuur en gastronomie met elkaar te combineren!
MEER OVER EGEÏSCHE KUST
Algemeen
Geografische ligging (plattegrond)

Het grootste deel van Turkije ligt tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee in het werelddeel Azië. Dit gebied heet Anatolië vroeger Klein- Azië genoemd, en grenst aan Syrië, Irak, Iran, Armenië en Georgië. Het Europese deel van Turkije heet Oost-Thracië en grenst aan Griekenland en Turkije. De grens tussen Europa en Azië ligt in Istanbul en wordt gevormd door de rivier de Bosporus.

Oppervlakte afmetingen

Turkije is 23 keer zo groot als Nederland en heeft een totale oppervlakte van 780.576 km2.

Klimaat

Het klimaat in Turkije is in de diverse streken verschillend. Gemiddeld heeft Turkije 300 zonnedagen per jaar, maar tussen de kustgebieden en het binnenland bestaan grote verschillen in temperatuur en regenval. De kustgebieden hebben veel meer regenval en vooral in het binnenland zijn grote temperatuurverschillen waar te nemen tussen dag en nacht. De zomerwarmte aan de zuid- en westkust wordt getemperd door zeewind. De kusten aan de Middellandse Zee hebben warme en vochtige zomers en een milde winter. Juli en augustus zijn de warmste maanden en regenval is voornamelijk in de herfst en winter.

De mensen
Reisdocumenten

Reisdocumenten

Voor Turkije dient u in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs. Per 1 januari 2015 dient het paspoort of identiteitsbewijs na afloop van de visumperiode nog 60 dagen geldig te zijn. Omdat het visum zes maanden geldig is moet je paspoort of ID kaart dus nog minstens zes maanden geldig zijn als u in Turkije aankomt.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Visum

Het raadzaam om voorafgaand aan het vertrek naar Turkije een elektronisch visum aan te vragen. Onderstaande infromatie is geldig wanneer  je in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort of identiteitsbewijs.

Sudtours biedt (in samenwerking met Sunweb) de mogelijkheid om via een overzichtelijke Nederlandse website het visum aan te schaffen. Betalen is hier op meerdere manieren mogelijk (bijvoorbeeld Ideal en Paypal). Hier wordt ook een visum aanvraag binnen 24 uur voor vertrek in behandeling genomen. Je koopt het visum via deze website voor ca. € 24,50. Je kunt het visum aanvragen via
www.visa4turkey.nl/sudtours.

Een visum aanvragen kan ook via
https://www.evisa.gov.tr/en/ ( Engelse website). Je koopt dit visum voor $20 per persoon (prijs in euro's afhankelijk van de wisselkoers). Het visum kan met creditcard (dit hoeft geen creditcard op naam te zijn) betaald worden. Binnen 24 uur is het niet meer mogelijk om online een visum te kopen.

Het is
niet meer mogelijk om ter plaatse op de luchthaven een visum aan te schaffen.

Het visum is vanaf de dag van aankomst 90 dagen geldig. Deze dagen mag je verspreiden over zes maanden. Als je 90 dagen achter elkaar verblijft, mag je de eerste zes maanden het land niet meer betreden. Indien je langer dan 90 dagen wilt verblijven dien je je bij de vreemdelingenpolitie te melden.

Gezondheid
Gezondheid

Bij een bezoek aan Turkije wordt een DTP-vaccinatie bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen. Voor meer informatie zie www.lcr.nl.

Het drinkwater is veilig, de smaak is niet altijd even lekker. Wij raden u aan drinkwater in flessen te kopen.

Pas in Turkije op met de zon, zelfs in het voor- en naseizoen kan deze verraderlijk fel zijn. Langs de kusten waait vaak een verfrissende wind waardoor wordt de sterkte van de zon moeilijk is in te schatten. Gebruik zonnebrandolie met een hoge beschermingsfactor en zoek, zeker de eerste dagen, regelmatig een schaduwrijk plekje op.

Excursieinformatie
Sudtours organiseert voor u leuke excursies aan de Egeïsche kust. Hieronder vindt u een greep uit het excursieaanbod:

Bodrum
1. City tour ca. € 4
2. Sunweb Pearl ca. € 43
3. Kos ca. € 27


Kinderkorting:
 0 t/m 6 jaar gratis / 7 tot 12 jaar 50% korting (Kos t/m 11 jaar € 3 havenbelasting)
De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving.


In Schiereiland Bodrum worden o.a. de volgende excursies aangeboden:
Hamam/ Turks bad ca. € 10
Kos ferry ca. € 25
Duiken ca. € 45
Adventure safari ca. € 55  
City Tour ca. € 4
Efeze  (Dit is een op maat gemaakte activiteit en heeft geen vaste prijs)  
Jeep Safari ca. € 40
Fishing ca. € 40
Dalyan (Dit is een op maat gemaakte activiteit en heeft geen vaste prijs)
Adventure Safari ca. € 50

In Didim worden o.a. de volgende excursies aangeboden:
Efeze  (Dit is een op maat gemaakte activiteit en heeft geen vaste prijs)
Pamukkale  (Dit is een op maat gemaakte activiteit en heeft geen vaste prijs)
Combinatie Efeze  Pamukkale € 90,-
Kos € 56,-
Jeepsafari € 36,-
Paardensafari € 40,-
Sirince en Kusadasi € 32,-
Dalyan  (Dit is een op maat gemaakte activiteit en heeft geen vaste prijs)
Adaland € 45,-
Hamam € 13,-
Priene, Miletos & tempel van Apollo  € 52
Bafa National Park, Herecleia  en Kapikiri € 45,-
Boottrip € 20,-

Efeze:
Bij Efeze ligt ligt de tempel van Artemis en dit is een van de zeven wereldwonderen. Ephesus is een Romeinse havenstad die nog in zeer goede staat is. Het is een van de best bewaarde steden uit de oudheid en is daarom een bijzondere belevenis. Deze activiteit is een op maat gemaakte activiteit met een Engels sprekende gids.

Sunweb Pearl
Een dag op het water met een boot exclusief voor Sunweb gasten! Inclusief Sunweb reisleiding, lokale (non) alcoholische dranken, uitgebreid lunchbuffet, handdoek aan boord, geen luide muziek en bovenal meer dan voldoende ruimte voor iedereen aan boord! De zon op je lijf, de wind door je haren, de prachtige kustlijn die aan je voorbij trekt. Alle ingrediënten voor een geweldige dag!

Kos:
Bezoek 2 landen in 1 vakantie, zelfs 2 werelddelen! In slechts een half uur vaar je van Bodrum naar Kos en kun je daar op ontdekking. Je krijgt van je reisleiding een pakketje met tips en inspiratie en mooie fietsroutes mee!

Jeepsafari:
Onze jeepsafari, welke een combinatie is tussen avontuur en cultuur, is een echte toevoeging aan je vakantie. Je trekt het prachtige bergachtige gebied in om Bodrum en maakt kennis met het traditionele leven van de Turkse bevolking. Je leert meer waarom zij zo leven en de manier waarop ze leven. Je waant je tientallen jaren terug in de tijd! Om even lekker het stof van je af te spoelen en heerlijk te ontspannen, wordt er verschillende malen onderweg gestoptwaar je bij een aantal stops kunt zwemmen in prachtige baaien en meren rondom Bodrum.

Turks bad-Hamam:
De beste manier om je vakantie te beginnen of te eindigen! In het authentieke Ottomaanse badhuis ga je naar de sauna, het stoombad, het dompelbad en natuurlijk naar het badhuis zelf. Daar word je gescrubd en uitgebreid gewassen met olijfzeep. Wil je jezelf echt in de watten leggen? Boek dan ook een oliemassage!
Vluchtinformatie

U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Bodrum. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Vertrekdagen
De vluchten naar Bodrum vertrekken op dinsdag, donderdag of zaterdag.


De transfer
De transfer is inclusief indien u ook de accommodatie bij Sudtours geboekt heeft. De transfertijden zijn als volgt:
Guvercinlik - ongeveer 25 minuten
Bodrum - 45 tot 90 minuten
Torba - 35 tot 50 minuten
Gündogan, Türkbükü, Ortakent en Yalikavak - 70 tot 105 minuten
Gümbet - ongeveer 60 minuten
Bitez - ongeveer 70 minuten
Turgutreis - 90 tot 120 minuten
Kusadasi - ongeveer 130 minuten
Marmaris en Icmeler - ongeveer 160 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.

Weer
Weersverwachting Egeïsche Kust deze week
 
woensdag
24-1
donderdag
25-1
vrijdag
26-1
zaterdag
27-1
zondag
28-1
maandag
29-1
dinsdag
30-1
Min 2 0 -1 1 1 1 1
Max 6 4 6 8 9 9 10
Windrichting: N N N N N N ZO
Windkracht: 3 3 3 2 1 1 1
Zonkans 36% 38% 43% 50% 60% 63% 63%
Neerslagkans 43% 55% 38% 31% 16% 11% 10%
Weersverwachting Egeïsche Kust volgende week
 
woensdag
31-1
donderdag
1-2
vrijdag
2-2
zaterdag
3-2
zondag
4-2
maandag
5-2
dinsdag
6-2
Min 2 4 6 6 5 4 4
Max 11 13 13 14 12 11 12
Windrichting: Z ZO ZO Z Z Z Z
Windkracht: 2 2 2 2 2 2 2
Zonkans 60% 51% 45% 46% 40% 41% 43%
Neerslagkans 8% 8% 25% 35% 50% 41% 38%
Klimaat Egeïsche Kust
Plattegrond

Soort verblijf

Plaatsinformatie

Streekinformatie

Landinformatie

Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen