Voor u geselecteerd

Hotel Hillside Beach Club 5sterrenZuid-Egeïsche K.. - Fethiye
vanaf €699
 

Club Hotel Letoonia Resort Fethiye 5sterrenZuid-Egeïsche K.. - Fethiye
vanaf €519
 
Fethiye is een zeer sfeervolle badplaats aan de Lycische Kust, met 40.000 inwoners. Gelegen op ruim 130 kilometer vanaf Marmaris is dit idyllische vakantie-oord een lust voor de liefhebber van middelgrote vakantieplaatsen. Het gebied rondom Fethiye is bezaaid met vele azuurblauwe baaien, waar het heerlijk toeven is in het verkoelende water. Hier heeft u een erg mooi uitzicht over de talloze kleine eilandjes voor de kust.

Fethiye is gebouwd op de restanten van de oude Lycische stad Telmessos, waarvan u nog diverse overblijfselen terug kunt vinden. De historische overblijfselen bestaan vooral uit mysterieuze Lycische tombes, en beroemde rotsgraven die in vervlogen tijden in de kliffen zijn uitgehakt. Een bezoek aan deze dodenstad is dan ook zeer indrukwekkend. De plaats is bij uitstek een havenstad, waar grote vrachtschepen aanmeren. Ook het toerisme neemt de laatste jaren een steeds grotere rol in, waar de zeer toeristische wijk Callis het bewijs van is.

In de haven en in het centrum zijn volop bars, discotheken en restaurants te vinden, en men kan hier prima winkelen. De Turkse producten goud, leer en tapijten zijn ook hier sterk vertegenwoordigd en tijdens het winkelen wordt u wellicht een kopje Turkse appelthee aangeboden. Het openbaar vervoer is geregeld met de zogenaamde Dolmus busjes, die u naar de verschillende stranden en andere plaatsen brengen.

Fethiye zelf heeft geen strand, maar de omgeving is bezaaid met idyllische baaitjes waar u een heerlijke dag in of op het water kunt doorbrengen. Ook de badplaats Ölüdeniz is dichtbij, slechts 15 kilometer verderop gelegen, en biedt u een zeer mooie lagune met pijnbomen, waar het goed toeven is!

Het groene achterland met de pijnbomen is erg mooi en absoluut een bezoekje waard, net als de vlabij gelegen plaats Ölüdeniz. Met de dolmus kunt u dit plaatsje gemakkelijk bereiken om een dagje door te brengen aan het prachtige strand met de pijnbomen, en het azuurblauwe water. Fethiye en omgeving staan bekend als één van de beste plaatsen om te duiken aan de Turkse kust. Het water is hier helder en van een aangename temperatuur.

Er zijn talloze winkels, waarvan het merendeel in het centrum van Fethiye ligt. U kunt hier naar hartelust souvenirs, juwelen, kleding en lederwaren kopen en natuurlijk ook uw boodschapjes doen in de supermarkten. Vergeet niet af te dingen als u hier mooie gouden sieraden of lederwaren koopt. Vraag bij uw reisleiding naar de meest betrouwbare adressen. Ook een bezoekje aan de lokale kapper is zeker de moeite waard; er wordt vaak een hele show gemaakt van een eenvoudige scheerbeurt.

Voor de liefhebber van markten, is Fethiye de juiste plaats! In het centrum van de stad kan men elke dag van de markt genieten en enkele keren per week wordt er een markt georganiseerd in de toeristenwijk. Afdingen is ook op de markten gebruikelijk en zelfs een onderdeel van het kopen. Soms krijgt u zelfs een glas thee aangeboden, dit betekent niet dat u verplicht bent iets te kopen, het is een teken van gastvrijheid

In Fethiye vindt u voldoende uitgaansgelegenheden, zoals vele bars met een terras, verschillende discotheken en een aantal discobars. Ook aan restaurants zal het u niet ontbreken in deze plaats. Het wordt met de vele eetgelegenheden nog moeilijk kiezen!
MEER OVER FETHIYE
Algemeen
Geografische ligging (plattegrond)

Het grootste deel van Turkije ligt tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee in het werelddeel Azië. Dit gebied heet Anatolië vroeger Klein- Azië genoemd, en grenst aan Syrië, Irak, Iran, Armenië en Georgië. Het Europese deel van Turkije heet Oost-Thracië en grenst aan Griekenland en Turkije. De grens tussen Europa en Azië ligt in Istanbul en wordt gevormd door de rivier de Bosporus.

Oppervlakte afmetingen

Turkije is 23 keer zo groot als Nederland en heeft een totale oppervlakte van 780.576 km2.

Klimaat

Het klimaat in Turkije is in de diverse streken verschillend. Gemiddeld heeft Turkije 300 zonnedagen per jaar, maar tussen de kustgebieden en het binnenland bestaan grote verschillen in temperatuur en regenval. De kustgebieden hebben veel meer regenval en vooral in het binnenland zijn grote temperatuurverschillen waar te nemen tussen dag en nacht. De zomerwarmte aan de zuid- en westkust wordt getemperd door zeewind. De kusten aan de Middellandse Zee hebben warme en vochtige zomers en een milde winter. Juli en augustus zijn de warmste maanden en regenval is voornamelijk in de herfst en winter.

De mensen
Reisdocumenten

Reisdocumenten

Voor Turkije dient u in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs. Per 1 januari 2015 dient het paspoort of identiteitsbewijs na afloop van de visumperiode nog 60 dagen geldig te zijn. Omdat het visum zes maanden geldig is moet je paspoort of ID kaart dus nog minstens zes maanden geldig zijn als u in Turkije aankomt.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraagt u na bij de ambassade van het land waar u heen wilt en de landen waar u doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is uw eigen verantwoordelijkheid. Sudtours kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Visum

Het raadzaam om voorafgaand aan het vertrek naar Turkije een elektronisch visum aan te vragen. Onderstaande infromatie is geldig wanneer  je in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort of identiteitsbewijs.

Sudtours biedt (in samenwerking met Sunweb) de mogelijkheid om via een overzichtelijke Nederlandse website het visum aan te schaffen. Betalen is hier op meerdere manieren mogelijk (bijvoorbeeld Ideal en Paypal). Hier wordt ook een visum aanvraag binnen 24 uur voor vertrek in behandeling genomen. Je koopt het visum via deze website voor ca. € 24,50. Je kunt het visum aanvragen via
www.visa4turkey.nl/sudtours.

Een visum aanvragen kan ook via
https://www.evisa.gov.tr/en/ ( Engelse website). Je koopt dit visum voor $20 per persoon (prijs in euro's afhankelijk van de wisselkoers). Het visum kan met creditcard (dit hoeft geen creditcard op naam te zijn) betaald worden. Binnen 24 uur is het niet meer mogelijk om online een visum te kopen.

Het is
niet meer mogelijk om ter plaatse op de luchthaven een visum aan te schaffen.

Het visum is vanaf de dag van aankomst 90 dagen geldig. Deze dagen mag je verspreiden over zes maanden. Als je 90 dagen achter elkaar verblijft, mag je de eerste zes maanden het land niet meer betreden. Indien je langer dan 90 dagen wilt verblijven dien je je bij de vreemdelingenpolitie te melden.

Gezondheid
Gezondheid

Bij een bezoek aan Turkije wordt een DTP-vaccinatie bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen. Voor meer informatie zie www.lcr.nl.

Het drinkwater is veilig, de smaak is niet altijd even lekker. Wij raden u aan drinkwater in flessen te kopen.

Pas in Turkije op met de zon, zelfs in het voor- en naseizoen kan deze verraderlijk fel zijn. Langs de kusten waait vaak een verfrissende wind waardoor wordt de sterkte van de zon moeilijk is in te schatten. Gebruik zonnebrandolie met een hoge beschermingsfactor en zoek, zeker de eerste dagen, regelmatig een schaduwrijk plekje op.

Excursieinformatie

Je kunt ter plaatse diverse excursies reserveren. Sudtours heeft voor jou een Top 3 geselecteerd. Jouw host(ess) kan je over de andere excursies informatie verstrekken tijdens de welkomstbijeenkomst.

Daylan € 40
Cleopatra Island € 37
Efeze € 60


De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies, wegens te weinig belangstelling, niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving. Voor kinderen gelden er speciale prijzen. Kinderen tot en met 6 jaar gaan gratis mee op excursies (met uitzondering van de excursie naar Rhodos en het Aquapark) en kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50 % korting.

Daylan
Tijdens deze heerlijke tocht geniet je op de boot niet alleen van de zon, maar geniet je ook van de prachtige bezienswaardigheden die passeren. Wanneer de boot aanlegt bij de modder- en zwavelbaden, wandel je een klein stukje tot je tussen de bergen de baden ziet liggen. Hier smeer je jezelf helemaal in met modder om je vervolgens helemaal proper te spoelen. Hierna vaar je langs de indrukwekkende koningsgraven die als het ware boven in de bergen liggen en je maakt een stop om de caretta-zeeschildpadden te voeren. Je eindigt de dag op het Iztuzu-strand. Nog even van de zon genieten op dit immens grote zandstrand is de perfecte afsluiter van deze dag!

Cleopatra Island
Tijdens deze tocht bezoek je het mooiste vrouweneiland uit de geschiedenis. Neem een duik in het hemelblauwe water en geniet van het verbluffende uitzicht. Op het fijne zandstrand kan je de hele dag relaxen.

Efeze
Ontdek 1 van de 7 wereldwonderen bij een bezoek aan de tempel van Artemis bij Efeze. Efeze is een Romeinse havenstad die nog in zeer goede staat is. Het is één van de best bewaarde steden uit de oudheid en is daarom een bijzondere belevenis. Gedurende de excursie zal er van alles worden verteld over deze indrukwekkende stad

Vluchtinformatie

U vliegt met Transavia van Amsterdam naar Dalaman. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sudtours.

Vertrekdagen
De vluchten naar Dalaman vertrekken op dinsdag en zaterdag.


De transfer
De transfer is inclusief indien u ook de accommodatie bij Sudtours geboekt heeft. De transfertijden vanaf Dalaman zijn als volgt:
Marmaris - ongeveer 90 minuten
Dalyan - ongeveer 45 minuten
Içmeler - ongeveer 105 minuten
Fethiye en Ölüdeniz - ongeveer 75 minuten
Sarigerme - ongeveer 20 minuten
Turunc - ongeveer 120 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijgt u tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sudtours zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sudtours verzendt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kunt u geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij u naar de
reisinformatie op deze site.

Weer
Weersverwachting Fethiye deze week
 
woensdag
24-1
donderdag
25-1
vrijdag
26-1
zaterdag
27-1
zondag
28-1
maandag
29-1
dinsdag
30-1
Min 5 3 2 3 4 4 5
Max 10 9 9 11 12 13 14
Windrichting: NW N NW NW W W ZW
Windkracht: 3 4 3 3 2 2 2
Zonkans 42% 60% 57% 57% 62% 70% 72%
Neerslagkans 47% 37% 20% 5% 7% 7% 7%
Weersverwachting Fethiye volgende week
 
woensdag
31-1
donderdag
1-2
vrijdag
2-2
zaterdag
3-2
zondag
4-2
maandag
5-2
dinsdag
6-2
Min 6 8 10 9 6 5 5
Max 15 15 15 13 11 13 13
Windrichting: ZO ZO ZO ZW W ZO W
Windkracht: 2 2 3 2 2 2 3
Zonkans 67% 52% 40% 45% 45% 47% 50%
Neerslagkans 10% 27% 52% 65% 52% 55% 42%
Klimaat Fethiye
Plattegrond

Accommodaties

Soort verblijf

Plaatsinformatie

Streekinformatie

Landinformatie

Om Sudtours.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen